Μια αγκαλιά έχει μεγάλη σημασία για τα παιδιά

Κάποιοι γονείς ξεχνούν να κάνουν κάποιες απλές πράξεις ή κινήσεις προς τα παιδιά τους που θεωρούνται δεδομένες. Αυτό όμως μπορεί να πληγώσει ένα παιδί ή να του προκαλέσει ανασφάλεια.

Μια αγκαλιά έχει μεγάλη σημασία για τα παιδιά

Ένα από τα πιο συχνά λάθη των γονέων γίνεται όταν τα παιδιά τους βρίσκονται στις ηλικίες μέχρι τα δύο χρόνια, τότε που η φροντίδα, η στοργή και η εκδήλωση της αγάπης με χαμόγελο και αγκαλιές έχουν τεράστια σημασία, ώστε το παιδί να νιώσει ασφάλεια.

«Αυτό είναι το πρώτο στάδιο για την ψυχοσωματική ανάπτυξη, όπως έχει διατυπωθεί από τους Έρικσον και Πιαζέ, και είναι θεμελιώδες ώστε στη συνέχεια, με δεδομένη την ασφάλεια, το παιδί να διεκδικήσει την αυτονομία και την ισόρροπη ανάπτυξή του», τονίζει η ψυχολόγος, κ. Αμανατίδου.

Μπορεί πολλές φορές οι γονείς να πιστεύουν ότι τα βρέφη και τα νήπια δεν μπορούν να καταλάβουν, όμως οι δεσμοί ασφάλειας ισχυροποιούνται όταν οι ίδιοι ανταποκρίνονται ανά πάσα ώρα και στιγμή στις ανάγκες του παιδιού μέσω του παιχνιδιού, της αγκαλιάς, του χαμόγελου και της μοιρασιάς του συναισθήματος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved