Για να είσαι μια ευτυχισμένη μαμά, σταμάτα να κάνεις αυτά τα πέντε πράγματα

  • Σύγκριση
  • Διαδίκτυο – social media
  • Φωνές
  • Ενοχές
  • Ανύπαρκτος ελεύθερος χρόνος
Για να είσαι μια ευτυχισμένη μαμά, σταμάτα να κάνεις αυτά τα πέντε πράγματα

Το έχουμε ξαναπεί: η μητρότητα είναι απίστευτα δύσκολη και έχει πολλές προκλήσεις.

Η μητέρα πέρα από την καθημερινότητα έχει να αντιμετωπίσει τις ενοχές της και αυτές την κάνουν να αισθάνεται πίεση να είναι καλύτερη ακόμα κι όταν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια.

Δεδομένου ότι η ψυχική υγεία μιας μαμάς είναι σημαντική για την ευημερία ολόκληρης της οικογένειας, θα πρέπει να διασφαλιστεί. Θα έχεις ακούσει το ρητό, «δεν μπορείς να χύνεις από ένα άδειο φλιτζάνι», επομένως είναι ζωτικής σημασίας να ξέρεις ( και να νιώθεις) ότι είσαι καλά.

Ωστόσο, όπως τα περισσότερα πράγματα, αυτό είναι πολύ πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει στην πράξη, όμως πραγματικά μπορείς να είσαι ευτυχισμένη αν σταματήσεις να κάνεις τα εξής:

eyftixismeni mama1

Σύγκριση

Η σύγκριση προκαλεί μεγάλη πίεση στις μαμάδες. Σύμφωνα με το The Quiet Grove , μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται να κάνει η μαμά για να είναι ευτυχισμένη είναι να σταματήσει να συγκρίνει. Σταμάτα λοιπόν να συγκρίνεις τα παιδιά σου, τον τρόπο ανατροφής τους, τις επιδόσεις τους. Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό όπως και κάθε οικογένεια.

Διαδίκτυο – social media

Όλοι έχουμε δει εκείνες τις μαμάδες στα social media που φαίνεται να κάνουν τα καλύτερα πάρτι για τα παιδιά τους, τις πιο τέλειες σπιτικές τούρτες, που είναι χαμογελαστές και περιποιημένες. Μπορεί να φαντάζουν όλα τέλεια, αλλά κατά βάθος γνωρίζεις ότι κανείς δεν είναι τέλειος ούτε καν οι μαμάδες με τους υπέροχους λογαριασμούς στο Instagram.

Φωνές

Ναι, είναι δύσκολο να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να μην φωνάξεις όταν το παιδί σου σε αγνοεί επιδεικτικά. Όμως, έχεις συνειδητοποιήσει ότι με τις φωνές δεν καταφέρνεις πολλά, οπότε προσπάθησε να τις περιορίσεις και να βρεις άλλο τρόπο για να σε ακούσουν τα παιδιά.

nea mama

Ενοχές

Ίσως είναι καιρός να μετριάσεις τις ενοχές σου. Συχνά οι προσδοκίες των άλλων από σένα είναι τόσο υψηλές που όταν δεν καταφέρνεις να ανταποκριθείς, νιώθεις ενοχές. Όμως, όσο πιο γρήγορα καταλάβεις ότι αυτό που σκέφτονται οι άλλοι δεν έχει καμία σημασία, τόσο πιο ευτυχισμένη θα είσαι.

Ανύπαρκτος ελεύθερος χρόνος

Μερικές φορές, οι μαμάδες εστιάζουν τόσο πολύ στις ανάγκες των άλλων που ξεχνούν τις δικές τους. Ποτέ δεν βρίσκουν χρόνο για τον εαυτό τους με αποτέλεσμα να νιώθουν ότι αποτελούν μέρος ενός επαναλαμβανόμενου μοτίβου. Αφιέρωσε έστω και μερικά λεπτά την ημέρα για να πιεις τον καφέ με την ησυχία σου, να κάνεις ένα μπάνιο, να μιλήσεις με μια φίλη σου στο τηλέφωνο. Να κάνεις κάτι για σένα...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved