Είναι εγωιστικό να μην κάνω δεύτερο παιδί;

Από την πρώτη στιγμή που θα γεννηθεί το πρώτο σας μωρό θα ακούσετε από πολλούς τη φράση «πάμε για το δεύτερο τώρα». Συμβαίνει όμως μερικές φορές κάποια ζευγάρια να είναι ικανοποιημένα με ένα παιδί και να μην θέλουν να αποκτήσουν και δεύτερο. Οι φίλοι, οι συγγενείς και οι γείτονες σίγουρα θα σας κάνουν να αισθανθείτε ακόμη και αμφιβολίες για το αν πρέπει να αποφασίσετε κάτι τέτοιο.

Είναι εγωιστικό να μην κάνω δεύτερο παιδί;

Πριν λάβετε την απόφασή σας θα πρέπει να ξέρετε ότι μόνο εσείς μπορείτε να ξέρετε τι ακριβώς θέλετε και κατά πόσο είναι δυνατόν να αποκτήσετε και δεύτερο παιδί.

Ρεαλισμός εναντίον εγωισμού

Στις μέρες οι γυναίκες παντρεύονται και ξεκινούν οικογένειες σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία απ' ότι στο παρελθόν. Το 70% των γυναικών εργάζεται κανονικά, με μεγάλο κομμάτι του ποσοστού αυτού και λόγω ανάγκης. Είναι λοιπόν πολύ δύσκολο να αφήσουν τη δουλειά τους και μια δεύτερη εγκυμοσύνη ίσως τις αναγκάσει αν δεν έχουν τα μέσα να βρουν κάποιον άνθρωπο να τις βοηθήσει.

Μύθοι για οικογένειες με ένα παιδί

Ακούγεται συχνά ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς αδέρφια κακομαθαίνουν από τους γονείς τους και δεν μεγαλώνουν σωστά. Αυτό είναι φυσικά πάντα στο χέρι των γονέων που θα το μεγαλώσουν. Το πόσα παιδιά θα κάνει ο καθένας είναι προσωπική επιλογή και το πώς θα τα μεγαλώσει επίσης. Το πιθανότερο εξάλλου είναι, ότι αν κάποιοι γονείς κάνουν κακομαθημένο το πρώτο τους παιδί, τότε μάλλον το ίδιο θα συμβεί και με το δεύτερο.

Σε τελική ανάλυση η κάθε οικογένεια διαφέρει από την άλλη. Κάποιοι γονείς αισθάνονται ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν το ίδιο σε ένα δεύτερο παιδί και συναισθηματικά και οικονομικά, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση είναι καλύτερο να κάνουν αυτό που πιστεύουν καλύτερο. Εξάλλου, μία δεύτερη εγκυμοσύνη, που δεν θα ήταν στα σχέδια μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και στο ίδιο το παιδί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved