Έναρξη προγράμματος συμβουλευτικής γονέων από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Μια πολύ σημαντική προσπάθεια κάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης βοηθώντας τους γονείς να παρέχουν σωστή καθοδήγηση στα παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο σχολείο!

Η συμβουλευτική γονέων είναι η συνεργασία των γονέων με τον ειδικό ψυχολόγο με σκοπό να δοθεί βοήθεια στην αναγνώριση και τη διαχείριση των δυσκολιών του παιδιού τους έτσι ώστε να βελτιωθεί η ψυχοσυναισθηματική κατάσταση του και κατά συνέπεια η συμπεριφορά του.

Στο πλαίσιο της προσαρμογής αυτής, όπως αναφέρει το dikaiologitika, ο ψυχολόγος της Διεύθυνσης των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης επισκέπτεται καθημερινά τους παιδικούς σταθμούς, ενημερώνεται για την πορεία των παιδιών και παρεμβαίνει όπου απαιτείται. Από τις 15 Νοεμβρίου και κατά τις απογευματινές ώρες, θα ξεκινήσει πρόγραμμα συμβουλευτικής γονέων, με τον ψυχολόγο και τους γονείς των παιδιών των παιδικών σταθμών, σε ομάδες των 20-25 ατόμων.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στους διοικητικούς υπαλλήλους των παιδικών σταθμών. Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης αιτήσεων, θα γίνει ο προγραμματισμός των συναντήσεων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved