Σάλος στη Τουρκία: «Δεν μπορούν οι έγκυες να κυκλοφορούν στους δρόμους με την κοιλιά»

«Δεν συνάδει με τους καλούς τρόπους μας η επίδειξη της εγκυμοσύνης. Δεν μπορούν οι έγκυες να κυκλοφορούν στους δρόμους με την κοιλιά. Kαταρχήν είναι αντιαισθητικό. Η έγκυος μπορεί να πηγαίνει βόλτα με το αυτοκίνητο, συνοδεία του συζύγου της».

Σάλος στη Τουρκία: «Δεν μπορούν οι έγκυες να κυκλοφορούν στους δρόμους με την κοιλιά»

Aυτές είναι οι δηλώσεις του Ομέρ Τουγρούλ Ινάντσερ, ειδικού για θέματα ισλαμικού μυστικισμού προκαλώντας σάλο στην Τουρκία.

Ο ίδιος έκανε αυτές τις δηλώσεις στην κρατική τηλεόραση της Τουρκίας προκαλώντας σειρά αντιδράσεων, στις οποίες ανταπάντησε λέγοντας: «Aκόμη και στους χώρους εργασίας δίνουν νόμιμη άδεια τοκετού στις εγκύους. Αυτό όμως το κάνουν για να καθίσουν σπίτι τους και όχι για να κυκλοφορούν στους δρόμους».

Σχετική ανακοίνωση, όπως δημοσιεύσει το skai, εξέδωσε η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων η οποία αναφέρει: «Δεν τίθεται θέμα να μην βγαίνουν έξω οι έγκυες. Εξάλλου η θρησκεία δεν κάνει λόγο για απομόνωση της γυναίκας. Ωστόσο οι έγκυες που κυκλοφορούν θα πρέπει να προσέχουν την περιβολή τους και δεν πρέπει να φοράνε ενδυμασίες που αφήνουν ακάλυπτη την κοιλιά και την πλάτη τους».

Οι αντιδράσεις όμως προχώρησαν και στην πολιτική σκηνή της χώρας, αφού η βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP, αξιωματική αντιπολίτευση) Μπινάζ Τοπράκ υποστήριξε: «οι διακρίσεις και η βία εναντίον των γυναικών πηγάζουν από τέτοιες αντιλήψεις».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Εθνικιστικής Κίνησης Οκτάι Βουράλ αναρωτήθηκε: «Είναι λέει ντροπή να κυκλοφορούν στους δρόμους οι έγκυες και δεν είναι ντροπή όταν ο πρωθυπουργός της χώρας ζητά από τον κόσμο να κάνει τρία ή πέντε παιδιά;».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved