Τι συμβαίνει στο δέρμα σας όταν ταξιδεύετε και πώς να το προστατεύσετε

Τα ταξίδια είναι ευχάριστα αλλά ταλαιπωρούν το δέρμα μας.

Τι συμβαίνει στο δέρμα σας όταν ταξιδεύετε και πώς να το προστατεύσετε

Ετοιμάζετε όλο χαρά το πρόγραμμα και τις βαλίτσες σας για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Έχετε τσεκάρει τα πάντα στη λίστα. Μήπως όμως ξεχάσατε κάτι; Τα καλλυντικά προϊόντα που θα πρέπει να έχετε μαζί σας για να προστατεύσετε το δέρμα σας από την ταλαιπωρία της αεροπορικής πτήσης ή των πολλών χιλιομέτρων.

Ας δούμε τι συμβαίνει στο δέρμα μας όταν ταξιδεύουμε και πώς μπορούμε να το προφυλάξουμε:

Ταξιδεύοντας με αεροπλάνο: Οι αεροπορικές πτήσεις αφυδατώνουν το δέρμα μας κάνοντας την επιδερμίδα πιο ευαίσθητη, προκαλώντας διάφορους ερεθισμούς. Το φαινόμενο αυτό είναι πιο έντονο ειδικά σε μεγάλες πτήσεις. Ο αέρας μέσα στο αεροπλάνο δεν ανανεώνεται για ώρες με αποτέλεσμα το δέρμα μας να μην έχει τις απαραίτητες ποσότητες οξυγόνου που χρειάζεται για να «αναπνεύσει».

Ταξιδεύοντας με λεωφορείο ή με τρένο: Οι κίνδυνοι για το δέρμα μας σε αυτή την περίπτωση είναι τα μικρόβια, επιβλαβή και για τη γενικότερη υγεία μας. Στο λεωφορείο το δέρμα απειλείται από τους περιβαλλοντικούς ρύπους, όπως τα μικρόβια στα καθίσματα και τις περιοχές δίπλα στο παράθυρο, καθώς αυτά δεν καθαρίζονται απαραιτήτως μεταξύ στάσεων αλλά μάλλον στο τέλος της ημέρας.

Απαραίτητο είναι λοιπόν όταν ταξιδεύετε να έχετε μαζί σας μια ενυδατική κρέμα ή ένα ενυδατικό σπρέι προσώπου, απολυμαντικά μαντιλάκια για τα χέρια σας, υγρά μαντιλάκια καθαρισμού προσώπου. Επίσης λίγη βαζελίνη θα βοηθούσε στο να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα στα χέρια, τα χείλη κλπ. ειδικά όταν ταξιδεύετε πολλές ώρες με το αεροπλάνο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved