Τα λάθη που κάνετε όταν λούζετε τα μαλλιά σας και πώς να μην τα ξανακάνετε

Για υγιή και λαμπερά μαλλιά αλλάξτε μερικές συνήθειες.

Τα λάθη που κάνετε όταν λούζετε τα μαλλιά σας και πώς να μην τα ξανακάνετε

Μπορεί να λούζεστε καθημερινά ή να χρησιμοποιείτε τα καλύτερα σαμπουάν και κοντίσιονερ για τα μαλλιά σας, αλλά το αποτέλεσμα να μην είναι και πάλι το επιθυμητό.

Σημασία δεν έχει η συχνότητα και η ποσότητα, αλλά η ποιότητα κατά το λούσιμο.

Για να έχετε υγιή και λαμπερά μαλλιά λοιπόν ήρθε η ώρα να διορθώσετε μερικά λάθη που κάνετε ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών:

Τα λούζετε πολύ συχνά
Το πόσο συχνά λούζεστε εξαρτάται από παράγοντες όπως ο τρόπος ζωής σας, η δουλειά σας, το περιβάλλον κ.α. Οι ειδικοί διαφωνούν στο καθημερινό λούσιμο. Δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετό υποστηρίζουν.

Χρησιμοποιείτε διαφορετικά σαμπουάν και κοντίσιονερ
Τα σαμπουάν και τα κοντίσιονερ δοκιμάζονται ως προς την αποτελεσματικότητά τους σαν ζευγάρι. Αν αναμιγνύετε διαφορετικές μάρκες είναι πιθανόν να μην έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Βάζετε πολύ σαμπουάν
Η μεγάλη ποσότητα σαμπουάν δεν εξασφαλίζει και πιο καθαρά μαλλιά. Είναι πιο δύσκολο να τα ξεβγάλετε καλά και υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν ανεπιθύμητα υπολείμματα.

Δεν καθαρίζετε ομοιόμορφα το τριχωτό της κεφαλής
Συνήθως επικεντρωνόμαστε σε ένα σημείο του κεφαλιού και έτσι δεν πετυχαίνουμε ομοιόμορφο και βαθύ καθαρισμό. Βάλτε το σαμπουάν στις παλάμες σας και ξεκινήστε να το απλώνετε και να κάνετε μασάζ ξεκινώντας από το τριχωτό της κεφαλής προς τις άκρες των μαλλιών σας.

Δεν ξεπλένετε σωστά
Αφήνετε υπολείμματα σαμπουάν ή κοντίσιονερ. Αν τα μαλλιά σας είναι μπερδεμένα χρησιμοποιείστε μια χτένα για να τα ξεμπλέξετε και ξεπλύνετε καλά μέχρι να βεβαιωθείτε ότι το κεφάλι σας είναι απόλυτα καθαρό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved