Δύο πανεύκολοι τρόποι για λεία και λαμπερά μαλλιά κάθε πρωί

Οι bad hair days σου είναι παρελθόν.

Δύο πανεύκολοι τρόποι για λεία και λαμπερά μαλλιά κάθε πρωί

Tρέχεις όλη μέρα και φυσικά ο χρόνος που μένει για σένα είναι ελάχιστος. Το πιο απλό που ζητάς είναι να έχεις όμορφα και λαμπερά μαλλιά, ώστε να φτιάχνει και η διάθεσή σου. Αλήθεια, έχεις σκεφτεί ότι υπάρχουν απλοί τρόποι για να ξεμπερδέψεις τα μαλλιά σου και να τους δώσεις όψη λαμπερή και περιποιημένη;

Μέθοδος Conditioner

Προσπάθησε να ξεμπερδέψεις τα στεγνά μαλλιά σου με τα δάκτυλά σου και χώρισέ τα σε 4 τμήματα. Σε ένα μπουκαλάκι spray ανακάτεψε 3 κουταλιές –περίπου- conditioner και χλιαρό νερό. (Αν τα μαλλιά σου είναι πολύ μπερδεμένα πρόσθεσε μερικές σταγόνες λάδι). Ανακάτεψε καλά και ψέκασε το spray αρχικά στις ρίζες και έπειτα σε όλο το μήκος των μαλλιών σου. Κάλυψε τα μαλλιά σου με ένα πλαστικό σκουφάκι μπάνιου και περίμενε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, «δούλεψε» με τα χέρια σου κάθε τμήμα των μαλλιών σου, ξεκινώντας πάντα από τις άκρες προς τις ρίζες. Τέλος, λούσου ως συνήθως (σαμπουάν και conditioner).

Και μία DIY συνταγή

Αν θέλεις κάτι ακόμη πιο φυσικό και ανέξοδο τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις την παρακάτω μέθοδο, για την οποία θα χρειαστείς μόνο:

  • 1,5 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο
  • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο της λεβάντας
  • 50 ml αποσταγμένο νερό

Σε ένα γυάλινο μπουκαλάκι spray - χρησιμοποιώντας ένα μικρό χωνί- πρόσθεσε το μηλόξυδο και τις σταγόνες από το αιθέριο έλαιο λεβάντας. Άφησε το μείγμα να καθίσει για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια, γέμισε το υπόλοιπο μπουκάλι σου με απεσταγμένο νερό. Ανακίνησε καλά για να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Αφού βγεις από το μπάνιο, ψέκασε το spary σε όλο το μήκος των βρεγμένων μαλλιών σου και άρχισε να ξεμπερδεύεις από τις άκρες προς τις ρίζες. Θα δεις πως τώρα τα μαλλιά σου ξεμπερδεύονται πολύ εύκολα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved