Τι δείχνουν οι νέες έρευνες για την ακμή; Επηρεάζεται από τη διατροφή; (vid)

Ακμή και διατροφή: Προσέχετε τι τρώτε και πόσο τρώτε!

Τι δείχνουν οι νέες έρευνες για την ακμή; Επηρεάζεται από τη διατροφή; (vid)

Στις τροφές που αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης της ακμής αλλά και σε αυτές που βοηθούν στην κατεύθυνση της καταπολέμησης της νόσου αναφέρεται ο δερματολόγος, Νίκος Μαντάς μιλώντας στην εκπομπή "Υγεία Πάνω από Όλα" του ΑΝΤ1 και τη Φωτεινή Γεωργίου.

Εισαγωγικά τονίζεται ότι 1 στους 10 ανθρώπους παγκοσμίως επηρεάζονται από το θέμα της ακμής, οι γυναίκες περισσότερο, όταν όμως ένας άντρας χτυπηθεί από τη νόσο τότε οι επιπτώσεις είναι πιο έντονες. Σημειώνεται ότι το λιπαρό δέρμα είναι πιο πιθανό να κάνει ακμή αλλά υπάρχουν διαβαθμίσεις και ότι η ακμή δεν έχει ηλικία, φθάνει στο απόγειό της στην εφηβεία κάτι όμως που δεν σημαίνει ότι εξαφανίζεται στην ενήλικη ζωή. Τελευταίες μελέτες δείχνουν σαφή συσχέτιση της ακμής με ορισμένες τροφές όπως κορεσμένα και τρανς λιπαρά η κατανάλωση των οποίων αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισής της κατά 43%.

Παράλληλα, κατά 20-30% αυξάνεται ο κίνδυνος με την υιοθέτηση διατροφής υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να προσεχθεί τόσο η ποιότητα των τροφών που καταναλώνονται όσο όμως και η ποσότητα. Σημειώνει ο κ. Μαντάς ότι η ακμή βελτιώνεται με τη βελτίωση της διατροφής, με κατανάλωση δηλαδή οσπρίων, φρούτων, λαχανικών, τροφών ολικής άλεσης αλλά και με τη μεγαλύτερη δυνατή αποφυγή γαλακτοκομικών.

Δείτε το βίντεο



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved