Τα 10 don'ts για να παραμένετε 365 ημέρες το χρόνο νέες και λαμπερές

Τα 10 don'ts για να παραμένετε 365 ημέρες το χρόνο νέες και λαμπερές

Επιθυμία κάθε γυναίκας είναι να μείνει για πάντα νέα και λαμπερή. Ιδού λοιπόν τα 10 ''μη'' που πρέπει να ακολουθείτε πάντα για να τα καταφέρετε.

  1. Μην παίρνετε βάρος

Προσπαθήστε να διατηρείτε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα για το ύψος σας. Αυτό σημαίνει ότι ο δείκτης μάζας σώματος (BMI) δεν πρέπει να ξεπερνάει το 25. Δώστε στο σώμα σας πρωτεΐνες, μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες για να είστε υγιείς, σταματήστε να καταναλώνετε πολύ αλάτι και ζάχαρη και αποφύγετε την καφεΐνη.

  1. Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό

Συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του οργανισμού και τροφοδοτεί κάθε κύτταρό του. Ενυδατώνει την επιδερμίδα διατηρώντας την υγιή και νεανική, ενώ βοηθά στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.

  1. Μην καπνίζετε

Το κάπνισμα προκαλεί πρόωρη γήρανση, αφυδάτωση και ρυτίδες, κυρίως στα σημεία όπου το δέρμα είναι λεπτότερο, όπως γύρω από το στόμα και τα μάτια. Η απελευθέρωση υπολειμμάτων πίσσας και νικοτίνης στους ιστούς του δέρματος, προσθέτει χρόνια και αφαιρεί γοητεία.

  1. Μην πίνετε συνεχώς αλκοόλ

Η χωρίς μέτρο κατανάλωση αλκοόλ, έχει επιπτώσεις και στην εμφάνιση, όπως αύξηση βάρους, ξηροδερμία, ευρυαγγείες, κ.α.

  1. Μην ξεχνάτε το αντιηλιακό

Είναι το πιο σημαντικό όπλο κατά της γήρανσης και του καρκίνου του δέρματος. Επιλέξτε ένα προϊόν που προστατεύει τόσο από τις ακτίνες UVB όσο και από τις UVA. Φροντίστε, επίσης να έχει αντιοξειδωτικές ουσίες, για να προστατεύει αποτελεσματικά από τη φωτογήρανση.

  1. Μην πέφτετε για ύπνο χωρίς να ξεβαφτείτε

Όσο κουρασμένη και αν είστε, μην παραλείπετε το ντεμακιγιάζ το βράδυ. Η επιδερμίδα πρέπει να είναι καθαρή από προϊόντα μακιγιάζ όταν κοιμάστε, ώστε να αναπνέει ελεύθερα και να επιτυγχάνει τη μέγιστη δυνατή ανανέωση των κυττάρων. Και μην παραλείπετε να την ενυδατώνετε μετά τον καθαρισμό.

  1. Μην το παρακάνετε με το make-up

Η υπερβολική χρήση make-up έχει αντίθετα αποτελέσματα. Για ένα λαμπερό, δροσερό πρόσωπο, εφαρμόστε το make-up μόνο κατά μήκος της μύτης και στα μάγουλα.

  1. Μην αμελείτε τη γυμναστική

Το σώμα σας θα είναι πολύ πιο υγιές αν προσθέσετε τακτική άσκηση στη ζωή σας. Ξεκινήστε με τζόκινγκ για 30', 100 καθίσματα και 20-50 push ups καθημερινά.

  1. Μην αγχώνεστε

Τίποτα δε βοηθά να διατηρήσετε τη νεότητά σας όσο το να απαλλαγείτε από το άγχος, το οποίο αφήνει τα σημάδια του και στο πρόσωπό μας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved