Μυστικά για λευκά δόντια που κρύβονται στην κουζίνα σου

Θέλεις λαμπερό και φωτεινό χαμόγελο, αλλά μία λεύκανση δεν είναι κάτι που το «σηκώνει» η τσέπη σου, αυτό το διάστημα. Μην απογοητεύεσαι. 

Μυστικά για λευκά δόντια που κρύβονται στην κουζίνα σου

Υπάρχει λύση και μάλιστα περισσότερες από μία μέσα στην κουζίνα σου! Και μάλλον δεν τις έχεις φανταστεί. Ιδού:

  • Η φλούδα πορτοκαλιού. Πάρε μία και τρίψε την στα δόντια σου. Θα τα κάνει πιο λευκά και θα τους δώσει λάμψη.
  • Μαγειρική σόδα με λίγο αλάτι. Αναμειγνύεις τη σόδα με το αλάτι κι έχεις φτιάξει ανέξοδα το τέλεια λευκαντικό για τα δόντια.
  • Φράουλες. Κι, όμως, είναι η καλύτερη λύση για να καθαρίσεις τους λεκέδες στα δόντια σου κι αυτό, διότι, περιέχουν μηλικό οξύ, ένα ένζυμο που καθαρίζει τους λεκέδες από τα δόντια.
  • Σκέτη τη μαγειρική σόδα. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και μόνη της, όπως την κοινή οδοντόκρεμα. Αφαιρεί με φυσικό τρόπο τα άλατα από τα δόντια και βοηθάει στη λεύκανση των δοντιών σας. Ωστόσο, δεν πρέπει να την χρησιμοποιήσεις πάνω από 1 φορά την εβδομάδα, διότι αλλοιώνει το σμάλτο των δοντιών.
  • Λεμόνι. Η οξύτητα του λεμονιού βοηθά να καταπολεμήσεις την πλάκα. Πλύνε τα δόντια σου μια φορά την εβδομάδα με χυμό λεμονιού και θα δεις τα εκπληκτικά αποτελέσματα. Μετά την χρήση, ξεπλένεις το στόμα με άφθονο νερό.
  • Χοντρό θαλασσινό αλάτι. Αυτό το κόλπο δεν είναι ευρέως γνωστό. Αναμειγνύεις το αλάτι με χλιαρό νερό και με το αλατόνερο κάνεις πλύσεις 1-2 φορές την εβδομάδα
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved