Φτιάξτε μάσκες ενυδάτωσης και καθαρισμού από ντομάτα

Ζουμερή και κατακόκκινη, η ντομάτα είναι πλούσια σε ωφέλιμα για την υγεία θρεπτικά συστατικά με ελάχιστες θερμίδες.

Φτιάξτε μάσκες ενυδάτωσης και καθαρισμού από ντομάτα

Παράλληλα όμως έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, κυρίως λόγω της υψηλής της περιεκτικότητας σε λυκοπένιο και αυτό την καθιστά ένα πρώτης τάξης φυσικό καλλυντικό. Αρχικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της ακμής, καθώς οι ντομάτες περιέχουν σαλικυλικό οξύ, το οποίο συνήθως περιλαμβάνεται σε πολυάριθμα εμπορικά προϊόντα ακμής.

Όμως οι χρήσεις της ντομάτας ως ...καλλυντικό είναι πολλές.Προσφέρεται για μάσκες ενυδάτωσης και ομορφιάς.

-Καθαρισμός προσώπου: Χωρίς να χρειαστεί να αναμείξετε υλικά, παίρνετε τη ντομάτα, την κόβετε σε λεπτές φέτες, τις τοποθετείτε στο πρόσωπό σας , τις αφήνετε για μερικά λεπτά και ξεκινάτε ένα ελαφρύ μασάζ. Ξεπλένετε και απλώνετε στο πρόσωπό σας την ενυδατική σας κρέμα.

-Μάσκα για μαύρα στίγματα: Πολτοποιείτε μια ντομάτα στο μπλέντερ (χωρίς τη φλούδα), προσθέτετε λίγο γιαούρτι ( προαιρετικά), και απλώνετε την πάστα στο πρόσωπό σας. Αφήνετε να δράσει για 30-40 λεπτά, κάνετε ελαφρύ πίλινγκ και ξεπλένετε πολύ καλά.

-Μάσκα ενυδάτωσης: Πολτοποιείτε μια ντομάτα στο μπλέντερ (χωρίς τη φλούδα) μαζί με ένα αγγούρι ( χωρίς τη φλούδα) και απλώνετε την πάστα στο πρόσωπό σας για περίπου 30 λεπτά. Ξεπλένετε με άφθονο κρύο νερό και στη συνέχεια βάζετε την ενυδατική σας κρέμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved