Φυσικός καθαρισμός για λιπαρές επιδερμίδες

Yπερβολική έκκριση σμήγματος, ανοιχτοί πόροι, γυαλάδα και μαύρα στίγματα είναι από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της λιπαρής επιδερμίδας.

Φυσικός καθαρισμός για λιπαρές επιδερμίδες

O σωστός καθαρισμός όμως μπορεί να φέρει βελτίωση στην όψη και την υγεία της επιδερμίδας.

H απομάκρυνση του σμήγματος, της σκόνης, αλλά και των προϊόντων που έχετε χρησιμοποιήσει είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία και αναπνοή της επιδερμίδας.
Nα μη χρησιμοποιείτε ισχυρά καθαριστικά και να μην πλένετε το πρόσωπό σας πάνω από 2 φορές την ημέρα. Oι υπερβολές μπορεί να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα στο δέρμα σας, προκαλώντας μεγαλύτερη έκκριση σμήγματος, και να προκαλέσει ξηρότητα.

Mια μάσκα για βαθύ καθαρισμό 1-2 φορές την εβδομάδα θα απορροφήσει την περίσσεια σμήγματος και τις ακαθαρσίες από την επιδερμίδα. Mε αυτό τον τρόπο, καθαρίζετε σε βάθος τους πόρους, αποφεύγοντας έτσι τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, προτιμήστε μάσκες peel off, που καθαρίζουν σε βάθος τους πόρους.

Να θυμάστε ότι το λιπαρό δέρμα χρειάζεται πιο συχνό καθαρισμό σε σύγκριση με το ξηρό ή το κανονικό.

Επίσης, το νερό με λεμόνι αναζωογονεί το δέρμα και μειώνει τη λιπαρότητα του προσώπου.

Παράλληλα, θα πρέπει να ακολουθούμε μια πιο υγιεινή διατροφή χωρίς λιπαρά και πικάντικα φαγητά, με πολλά φρούτα και λαχανικά μαγειρεμένα κατά προτίμηση στον ατμό, να γυμναζόμαστε τακτικά και να ελέγχουμε το στρες.

Η καθημερινή ρουτίνα της ομορφιάς σου πρέπει να περιλαμβάνει καθαρισμό πρωί και βράδυ και απολέπιση κάθε δεύτερη μέρα. Η χρήση μιας μάσκας αργίλου 1-2 φορές την εβδομάδα θα μειώσει την έκκριση σμήγματος, θα μικρύνει τους διεσταλμένους πόρους και θα μειώσει τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved