Εγκυμοσύνη και ομορφιά: Εύκολοι τρόποι για να προστατεύσετε τα νύχια σας

Στην εγκυμοσύνη, τα νύχια βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης, συχνά με υγιή και δυνατή όψη. Εξίσου συχνά, όμως, μπορεί να σπάνε ή να είναι ξηρότερα απ΄ότι συνήθως .

Εγκυμοσύνη και ομορφιά: Εύκολοι τρόποι για να προστατεύσετε τα νύχια σας

Λίγο τρίψιμο με ελαιόλαδο καθημερνά θα τα ενυδατώσει και θα διευκολύνει την υγιέστερη ανάπτυξη τους. Κόβετέ τα τακτικά για να μη σπάνε.
Πολλές γυναίκες ανησυχούν για τα χημικά που περιέχονται στα βερνίκια και τα ξεβαφτικά των νυχιών αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι επιφυλάσσουν κάποιο κίνδυνο. Ορισμένοι συνιστούν να το αποφεύγετε το πρώτο τρίμηνο που το μωρό σας είναι πιο ευάλωτο στις τοξίνες.

Είναι επίσης σκόπιμο να κάνετε πεντικιούρ ή μανικιούρ σε καλά αεριζόμενο χώρο. Διαλέγετε βερνίκια με βάση το νερό ή φροντίστε να μην περιέχει το βερνίκι σας φθαλικό διβουτύλιο DBP και άλλα ενδεχομένως συστατικά όπως τουλουόλιο ή φαρμαλδεύδη.

Για απόλυτη ασφάλεια, κάνετε μασάζ στα νύχια σας με ελαιόλαδο ή λάδι jojoba για να γυαλίζουν και να έχουν υγιή όψη.
Όσο μεγαλώνει η κοιλιά σας θα αμελείτε τα νύχια των ποδιών σας. Δεν θα πρέπει όμως.

Ένα ποδόλουτρο μπορεί να είναι υπέροχο όταν δεν θα είστε πια σε θέση να δείτε τα πόδια σας -το δροσερό νερό απαλύνει τα πρησμένα πόδια στο τέλος της μέρας, ενώ το ζεστό νερό ανακουφίζει από τους πόνους. Αν πείσετε το σύντροφό σας να σας κάνει μασάζ στα πόδια, τόσο το καλύτερο!

Διαβάστε επίσης

Εγκυμοσύνη και καλλυντικά: 9 τρόποι και 5 προϊόντα για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved