Εγκυμοσύνη και καλλυντικά: 9 τρόποι και 5 προϊόντα για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Όταν είστε έγκυος κουβαλάτε στο σώμα σας μια καινούρια ζωή που μέρα με τη μέρα θα αφαιρεί μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Αυτός είναι και ο λόγος που μια εγκυμονούσα χρειάζεται περισσότερη φροντίδα.

Εγκυμοσύνη και καλλυντικά: 9 τρόποι και 5 προϊόντα για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Μη φοβάστε τα καλλυντικά. Ο γιατρός σας θα σας συμβουλέψει ποια είναι ιδανικά για εγκυμονούσες και εσείς θα μπορείτε με τη σειρά σας να περιποιηθείτε τον εαυτό σας, ακολουθώντας καθημερινά ένα πρόγραμμα φροντίδας τόσο το πρωί, όσο και το βράδυ.

9 τρόποι να περιποιηθείτε τον εαυτό σας:

1. Σε ένα απλικατέρ, βάλτε νερό και μερικές σταγόνες έλαιο από μανταρίνι. Αρωματίστε τον αέρα γύρω σας και αισθανθείτε ενέργεια κάθε πρωί.

2. Αγοράστε ένα κοκκώδες σκραμπ σώματος και χρησιμοποιήστε το κάθε πρωί στο ντους. Μην τρίβετε την κοιλιά και το στήθος σας, παρά μόνο τα πόδια και τα χέρια. Έτσι θα ενισχυθεί η κυκλοφορία στο σώμα σας.

3. Με στεγνά χέρια, τρίψτε κάθε φορά που έχετε χρόνο τα χέρια και τα πόδια πάντα αποφεύγοντας την κοιλιά και το στήθος. Επιμένοντας στα σημεία των γλουτών, να ελαχιστοποιήσετε και την κυτταρίτιδα που εμφανίζεται συχνά στην εγκυμοσύνη.

pregnancy 7 1024x1024

4. Χρησιμοποιήστε μια πλούσια κρέμα σώματος για να γίνει η επιδερμίδα σας πιο λεία και απαλή. Ακολουθείστε ένα πρόγραμμα ενυδάτωσης ώστε τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και μετά, το δέρμα σας να είναι ενυδατωμένο. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε και τις ραγάδες, τόσο στην κοιλιά όσο και το στήθος.

5. Καθιερώστε μια ρουτίνα πριν το απογευματινό σας μπάνιο. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας και φροντίστε τον. Ανάψτε κεράκια και διατηρήστε χαμηλό φωτισμό.

GettyImages 94275081 4x3

6. Ρωτήστε τον γιατρό σας αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο μανταρινιού και ροδόξυλου. Αφού σας συμφωνήσει και σας καθησυχάσει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2-3 σταγόνες από αυτά τα αιθέρια έλαια, τότε ρίξτε τα στο νερό της μπανιέρας και χαλαρώστε.

7. Βάλτε στα μάτια σας κρύα φακελάκια χαμομηλιού ή φέτες αγγουριού και χαλαρώστε για 15 λεπτά στον καναπέ ή το κρεβάτι σας.

8. Ρωτήστε τον γιατρό σας αν επιτρέπει να βάφετε τα νύχια των ποδιών ή των χεριών σας. Αν ναι, τότε κανονίστε ένα ραντεβού κατ'οίκων και κάντε ένα χαλαρωτικό pedicure και manicure.

9. Χρησιμοποιήστε μετά από κάθε μπάνιο, θρεπτικό και κατάλληλο για την περίοδο της εγκυμοσύνης, λάδι σώματος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved