Εγκυμοσύνη και κρέμες κατά των ρυτίδων: Τι πρέπει να προσέχετε

Η χρήση καλλυντικών κατά τη διάρκεια της κύησης απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς τα συστατικά που περιέχουν μπορούν από το δέρμα σας να φτάσουν μέσω του πλακούντα και στο έμβρυο!

Εγκυμοσύνη και κρέμες κατά των ρυτίδων: Τι πρέπει να προσέχετε

Προτού, λοιπόν, αγοράσετε ένα προϊόν βεβαιωθείτε πώς δεν περιέχει καθόλου χημικά ή άλλες πρόσθετες ουσίες.

Παρότι οι κρέμες κατά των ρυτίδων που περιέχουν βιταμίνη Α δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα, αρκετοί γιατροί συνιστούν να μην τις χρησιμοποιείτε όταν είστε έγκυος, γιατί πιθανόν η θρεπτική ουσία να απορροφάται από την επιδερμίδα και να εισέρχεται κατόπιν στην κυκλοφορία του αίματος. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πώς τα συμπληρώματα βιταμινών ή τα φάρμακα που περιέχουν βιταμίνη Α προκαλούν συγγενείς ανωμαλίες.

adjust skincare during pregnancy

Η βιταμίνη Α βρίσκεται στη φύση σε δύο μορφές: ως ρετινόλη η οποία στην ώριμη μορφή της ανευρίσκεται στα ζωικά τρόφιμα, και ως β- καροτίνη που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α από τον ίδιο μας τον οργανισμό και ανευρίσκεται στα τρόφιμα φυσικής προέλευσης. Η βιταμίνη Α σχετίζεται με την ανάπτυξη των κυττάρων του μωρού, της καρδιάς , του κυκλοφορικού και του νευρικού του συστήματος. Επομένως, στη φάση που το βάρος του μωρού αυξάνεται με ταχύτερους ρυθμούς- κατά τους τελευταίους τρεις μήνες-είναι αυξημένες και οι ανάγκες για επαρκή πρόσληψη βιταμίνης Α.

Η λήψη μεγάλων ποσοτήτων ρετινόλης έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ανωμαλιών της διάπλασης, αλλά αυτή είναι μία σπανιότατη περίπτωση. Το συκώτι είναι η μόνη τροφή που περιέχει πολύ μεγάλη ποσότητα ρετινόλης και γι αυτόν το λόγο συνιστάται στις εγκύους να αποφεύγουν το συκώτι και τα προϊόντα του.

Στο εμπόριο, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ολοκληρωμένες σειρές καλλυντικών που βασίζονται σε φυτικές πρώτες ύλες και δεν περιέχουν χημικά, συντηρητικά ή άρωμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved