5 tips για να ανοίξεις φυσικά το χρώμα των μαλλιών σου

Είναι καλοκαίρι... τα μαλλιά σου θα ανοίξουν φυσικά αλλά καταλαβαίνουμε πως θέλεις ξανοίγματα ΤΩΡΑ και όχι στο τέλος του καλοκαιριού.

5 tips για να ανοίξεις φυσικά το χρώμα των μαλλιών σου

Γράφει η Χριστίνα Χρόνη

Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε τους 5 πιο αποτελεσματικούς και φυσικούς τρόπους για να βοηθήσεις το χρώμα των μαλλιών σου να ανοίξει φυσικά. Κράτα σημειώσεις...

1. Χαμομήλι

1 xamomili


Το χαμομήλι θα δώσει ένα χρυσαφένιο χρώμα στα μαλλιά σου και είναι το πιο δημοφιλές ξανθιστικό συστατικό. Βράσε νερό και ρίξε μέσα 5 φακελάκια χαμομήλι. Άφησέ το να κρυώσει και στη συνέχεια βάλτο στα μαλλιά σου. Για να επισπεύσεις το αποτέλεσμα μπορείς να καθίσεις λίγο στον ήλιο (με αντηλιακό) διαφορετικά, άφησέ το να δράσει για 15 λεπτά και ξέβγαλέ το.

2. Λεμόνι

2 lemoni


Το λεμόνι είναι πανίσχυρο ξανθιστικό κι έτσι πρέπει να το χρησιμοποιήσεις με σύνεση κυρίως αν πρόκειται να καθίσεις στον ήλιο. Για να δημιουργήσεις φυσικές ανταύγειες, πέρνα ένα λεμόνι από στρατηγικά σημεία στα μαλλιά σου και κάθισε για λίγα λεπτά στον ήλιο. Επειδή θα τα νιώσεις αρκετά ξηρά, είναι σημαντικό να φορέσεις μια ενυδατική μάσκα αφού το ξεβγάλεις.

3. Κανέλα

3 kanela

Η κανέλα είναι πιο ήπιο ξανθιστικό και ιδανική αν έχεις καστανά μαλλιά ή αρκετά σκούρα. Ανάμειξε μια κουταλιά της σούπας κανέλα με αρκετό νερό ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα. Έπειτα πέρνα λίγη μαλακτική κρέμα στα μαλλιά σου και στην συνέχεια την πάστα. Τώρα κοιμήσου... όσο περισσότερο αφήσεις το μείγμα στα μαλλιά σου τόσο πιο έντονο θα είναι το αποτέλεσμα.

4. Μέλι

4 meli


Το μέλι χαρίζει μια τέλεια χρυσαφένια απόχρωση ακόμα και στα σκούρα μαλλιά. Ανάμειξε μέλι με νερό και πρόσθεσε ελάχιστο ξύδι ώστε να γίνει αρκετά υδαρό το μείγμα (το μέλι είναι πολύ κολλώδες). Πέρασέ το σε όλα τα μαλλιά σου και άφησέ το να δράσει για 35 λεπτά. Εκτός από το χρώμα που θα σε ενθουσιάσει, θα λατρέψεις και την υφή των μαλλιών σου γιατί το μέλι και το ξύδι είναι μαλακτικά και τέλεια για τα ξηρά μαλλιά.

5. Μαγειρική σόδα

5 soda

Η μαγειρική σόδα δεν ενδείκνυται για μαλλιά με ταλαιπωρημένες άκρες καθώς ανασηκώνει τα λέπια της τρίχας. Αν όμως έχεις υγιή μαλλιά και θέλεις να τα ανοίξεις σταδιακά και φυσικά, διάλυσε ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα μέσα σε ένα λίτρο νερό και ξεκίνα να ξεβγάζεις με αυτό τα μαλλιά σου μια φορά την εβδομάδα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved