Μάσκες ματιών: 6 σπιτικές μάσκες που θα σας βοηθήσουν να εξαφανίσετε πρησμένα μάτια και μαύρους κύκλους

Μάσκες ματιών, εύκολες, σπιτικές και πάνω από όλα χωρίς χημικά. Ανακαλύψτε μέσα από το άρθρο μας, όλα όσα χρειάζεστε για να φτιάξετε μόνες σας μάσκες ματιών σαν επαγγελματίες.

Μάσκες ματιών: 6 σπιτικές μάσκες που θα σας βοηθήσουν να εξαφανίσετε πρησμένα μάτια και μαύρους κύκλους

Είναι πολύ ευχάριστο να φτιάχνετε μόνες τις δικές σας μάσκες ματιών. Αρκεί να έχετε πάντα τον πλήρη έλεγχο των υλικών, της πηγής, της ποιότητας και της ποσότητας που χρησιμοποιείτε.

Σήμερα θα μάθετε πώς να φτιάξετε 6 σπιτικές μάσκες ματιών για να απαλλαγείτε από το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους. Κάτω από τα μάτια η περιοχή είναι ευαίσθητη και λιγότερο ανθεκτική και ελαστική. Αυτός είναι και ο λόγος που σε αυτό το σημείο συνήθως δημιουργούνται πρηξίματα και λεπτές γραμμές.

mascarillas para las ojeras

Μάσκα ματιών με λάδι καρύδας
Το λάδι καρύδας είναι ένα από τα μαγικά υλικά που μπορεί να διώξει μακριά τους μαύρους κύκλους και τα πρησμένα μάτια. Κάντε με μερικές σταγόνες από λάδι καρύδας μασάζ κάτω και γύρω από τα μάτια. Εφαρμόστε κάθε μέρα αυτή τη διαδικασία και πείτε «αντίο» μια για πάντα στους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια.

Μάσκα ματιών με λάδι αμυγδάλου
Το αμύγδαλο μπορεί να ενυδατώσει την περιοχή γύρω από τα μάτια. Ανακατέψτε μερικές σταγόνες από έλαιο αμυγδάλου μαζί με μια κουταλιά μέλι, απλώστε, αφήστε για 5-10 λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Μάσκα ματιών με αγγούρι
Το αγγούρι δίνει μεταξύ άλλων και λάμψη τόσο στο δέρμα όσο και τα μάτια. Απλά ξεφλουδίστε ένα αγγούρι και τοποθετήστε τις φλούδες επάνω στα μάτια για 15-20 λεπτά. Χαλαρώστε και θα δείτε το πρήξιμο να υποχωρεί και τους μαύρους κύκλους να εξαφανίζονται.

Μάσκα ματιών με πατάτα
Η φλούδα πατάτας είναι ίσως ένα από τα πιο αποτελεσματικά κόλπα για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και το πρήξιμο. Τρίψτε λίγη ωμή πατάτα μαζί με λίγο αγγούρι, στύψτε τον χυμό τους, βουτήξτε βαμβακάκια και αφήστε τα επάνω για τουλάχιστον 20 λεπτά. Αν πάλι βαριέστε να τρίβετε πατάτες και αγγουράκια, απλά τοποθετήστε φλούδα πατάτας επάνω στα μάτια σας.

mujer poniendose compresas de leche

Μάσκα ματιών με ασπράδι αβγού
Ακόμη και το ασπράδι αβγού κάνει θαύματα. Χτυπήστε το και απλώστε το κάτω από τα μάτια. Αφήστε το για περίπου 15 λεπτά μέχρι να νιώθετε να στεγνώνει και να τραβάει. Ξεβγάλετε με άφθονο χλιαρό νερό.

Μάσκα ματιών με χυμό ντομάτας
Για να αφαιρέσετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και να διώξετε το πρήξιμο μακριά, ανακατέψτε σε ένα μπολάκι 1 κ.τ.γ χυμό ντομάτας, 1/2 κ.τ.γ χυμό λεμονιού και 1/2 κ.τ.γ αλεύρι. Απλώστε το μείγμα επάνω στους μαύρους κύκλους και αφήστε για 20 λεπτά. Ξεβγάλετε έπειτα με χλιαρό νερό.

Υιοθετήστε καλές καθημερινές συνήθειες και σίγουρα οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια και το πρήξιμο θα σας πουν «αντίο».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved