Κάηκες στο πρόσωπο; Να τι πρέπει να κάνεις...

Αρχικά πρέπει να ξέρεις πως οφείλουμε να σε μαλώσουμε αλλά δεν θα το κάνουμε. Το ότι κάηκες από τον ήλιο και μάλιστα στο ΠΡΟΣΩΠΟ είναι απαράδεκτο και αποδεικνύει πως δεν έβαλες αντιηλιακό ή δεν το έβαλες σωστά.

Κάηκες στο πρόσωπο; Να τι πρέπει να κάνεις...

Γράφει η Χριστίνα Χρόνη

Σε κάθε περίπτωση, το κακό έγινε και αντί να σου κάνουμε κήρυγμα θα σου πούμε τι μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις –όσο γίνεται- την κατάσταση.

Φυσικά το δέρμα σου θα αρχίσει να σε πονάει με το που θα μπεις στο αυτοκίνητο και πρέπει να δράσεις όσο είναι νωρίς. Πιες ένα παυσίπονο με αντιφλεγμονώδη δράση όπως το Depon πριν ακόμα φτάσεις στο σπίτι. Αυτό θα βοηθήσει τον ερεθισμό σου αλλά και... τον πόνο.

ksefloudisma

Έπειτα πρέπει να δροσίσεις την περιοχή και να καταπραΰνεις το ταλαιπωρημένο σου δέρμα και το ιδανικό συστατικό δεν είναι άλλο από την Αλόη. Το ζελέ της Αλόης δροσίζει άμεσα το ερεθισμένο από τον ήλιο δέρμα αλλά το ίδιο κάνει και το γιαούρτι όπως θα ξέρεις.

aloe

Αν δεν έχεις τίποτα από τα δύο, ετοίμασε λίγο πράσινο τσάι, πάγωσέ το και κάνε κομπρέσες. Αν δεν έχει ΟΥΤΕ αυτό τότε κάνε το ίδιο με κρύο γάλα. Όλα τα παραπάνω θα καταπραΰνουν το δέρμα σου και θα περιορίσουν τον ερεθισμό.

Σειρά έχει η ενυδάτωση. Βάλε μια πολύ ενυδατική κρέμα στο πρόσωπό σου και μην την τρίψεις, άσε το δέρμα σου να την απορροφήσει.

Με λίγη τύχη ίσως να μην ξεφλουδίσεις όμως όλα εξαρτώνται από την έκταση του εγκαύματος που έχεις. Αν ο πόνος είναι υπερβολικός και το δέρμα σου μοιάζει να δημιουργεί φουσκάλες τότε πρέπει πολύ γρήγορα να επισκεφθείς τον γιατρό σου.

...και να θυμάσαι: η έκθεση στον ήλιο λειτουργεί συγκεντρωτικά και όσες φορές καίγεσαι καταγράφονται. Μην ξεχνάς το αντιηλιακό σου, μην κάθεσαι με τις ώρες στον ήλιο και φόρα καπέλο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved