Βάζει μουστάρδα στην μπανιέρα, ο λόγος θα σας εντυπωσιάσει!

Σίγουρα κανείς από εσάς δεν γνώριζε, ότι το αγαπημένο συνοδευτικό των σάντουιτς, θα είχε διπλή χρήση. Η μουστάρδα δεν είναι χρήσιμη μόνο στα χοτ-ντογκ αλλά και στην υγεία μας, σύμφωνα με το site Livestrong, που όπως αναφέρει οι πρωτεΐνες, οι φυτικές ίνες, οι βιταμίνες και τα ανόργανα στοιχεία που έχει, συμβάλλουν στην καλή υγεία και ευεξία.

Βάζει μουστάρδα στην μπανιέρα, ο λόγος θα σας εντυπωσιάσει!

Η προέλευση της μουστάρδας μας πάει πίσω στην εποχή των αρχαίων Ρωμαίων, οι οποίοι έμαθαν τη μουστάρδα από τους Αιγυπτίους. Ανακάτευαν κρασί με σπόρους μουστάρδας, δημιουργώντας έτσι την πρώτη μουστάρδα καλώντας τη «must», εξ ου και το όνομα μουστάρδα.

Μάθετε παρακάτω μερικές άλλες χρήσεις της μουστάρδας που δεν γνωρίζατε:

Καταπολεμά τις κράμπες στα πόδια
Την επόμενη φορά που θα νιώσετε κράμπα στα πόδια σας, η μουστάρδα θα σας δώσει τη λύση. Ρίξτε μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα στο πόδι σας και η κράμπα θα «πάει περίπατο».

Βοηθά στα εγκαύματα
Μόλις καείτε, ρίξτε κρύο νερό επάνω στο σημείο και έπειτα απλώστε λίγη μουστάρδα. Όχι μόνο θα αποτρέψει τις φουσκάλες, αλλά θα πάρει και τον πόνο, μακριά. Η μουστάρδα περιέχει, την ισοθειοκυανικού αλλυλίου ένωση, η οποία δρα ως ένα ισχυρό αντι-ερεθιστικό.

Διώχνει τον πονόλαιμο
Αν σας πονάει ο λαιμός σας ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας σπόρους μουστάρδας, χυμό από 1/2 λεμόνι, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1 1/4 φλιτζάνια βραστό νερό. Αφήστε το μείγμα να καθίσει για λίγα λεπτά να κρυώσει ελαφρά και στη συνέχεια κάντε γαργάρες για να καλμάρετε τον πονόλαιμο.

Κάνει καλό στα μαλλιά σας
Το έλαιο της μουστάρδας κάνει θαύματα ως μαλακτικό μαλλιών. Απλώστε λίγο στα μαλλιά σας και αφήστε το για οκτώ ώρες (ή όσο μπορείτε). Μόλις τα ξεπλύνετε, τα μαλλιά σας θα είναι μεταξένια και απαλά.

Αναζωογονεί το δέρμα
Η μουστάρδα είναι ένα θαυμάσιο συστατικό για να προσθέσετε σε μια μάσκα προσώπου. Η βιταμίνη Ε, έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που είναι χρήσιμες για λαμπερό δέρμα. Τρίψτε ένα λεπτό στρώμα μουστάρδας πάνω από το δέρμα και αφήστε το για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με μια ζεστή πετσέτα και νερό.

Είναι ένα φυσικό αποσυμφορητικό
Σύμφωνα με το WebMD, η μουστάρδα μπορεί να κάνει θαύματα στα κρυολογήματα. Για την αποσυμφόρηση των αεραγωγών, τρίψτε ένα στρώμα της μουστάρδας στο στήθος σας και τοποθετήστε ένα ζεστό, υγρό πανί από πάνω. Ο συνδυασμός του ζεστού πανιού και της μουστάρδας θα βοηθήσει να καθαρίσουν οι αεραγωγοί σας, έχοντας με αυτό τον τρόπο εύκολη αναπνοή.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα οφέλη της μουστάρδας δεν έχετε παρά να δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved