3 πράγματα που έμαθα για την επιδερμίδα από … την βαφτισιμιά μου

Ήρθε για να με μάθει πολλά αλλά δεν περίμενα να μου κάνει ΚΑΙ beauty μαθήματα.

3 πράγματα που έμαθα για την επιδερμίδα από … την βαφτισιμιά μου

Γράφει η Χριστίνα Χρόνη

Όταν η καλύτερή μου φίλη μου ανακοίνωσε πως περιμένει το πρώτο της παιδάκι η πρώτη μου αντίδραση ήταν να κλάψω και η δεύτερη να ψάξω όλες τις κρέμες/λάδια/προϊόντα για την κολλητή μου που θα γινόταν μητέρα. Καθώς η εγκυμοσύνη προχωρούσε και είχα ανακαλύψει όλα όσα πρέπει να ξέρω και να ξέρει για το σώμα της, σε κάποιον καφέ τέθηκε το θέμα «περιποίηση μωρού».

«Τι ξέρω για τα μωρά» αναρωτήθηκα και η απάντηση που έδωσα στον εαυτό μου ήταν ΤΙΠΟΤΑ. Τι ήξερα για το δέρμα; Πολλά! Θέλει ενυδάτωση, καλό καθαρισμό, θρέψη και προστασία. Τα ίδια θα χρειάζεται και ένα μωράκι λοιπόν, σωστά; ΛΑΘΟΣ.

Η βρεφική επιδερμίδα είναι τόσο λεπτή όσο δεν φαντάζεσαι. Αυτό σημαίνει πως χάνει υγρασία και θρεπτικά συστατικά 2 φορές γρηγορότερα από την δική σου και την δική μου. Το πρώτο μάθημα λοιπόν ήταν πως χρειάζεται εντατική ενυδάτωση, περισσότερη και από αυτή που χρειάζονται τα ενήλικα, ξηρά δέρματα.

kremoula 3

Η βρεφική επιδερμίδα είναι ευαίσθητη. Όχι ευαίσθητη με την έννοια που ξέρουμε εμείς σαν ενήλικες. Είναι 5 φορές πιο λεπτή, πολύ εύθραυστη και ερεθίζεται με το παραμικρό. Το δεύτερο μάθημα λοιπόν είναι πως χρειάζεται προστασία και ανακούφιση όταν προκύπτουν οι ερεθισμοί.

Η βρεφική επιδερμίδα δεν καίγεται απλά από τον ήλιο. Επειδή είναι τόσο λεπτή και νέα, καταστρέφεται από τον ήλιο. Το τρίτο μάθημα άρα είναι πως η αντηλιακή προστασία πρέπει να είναι απλά απόλυτη.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, η μικρή Μαρία-Ισαβέλλα μου έμαθε πως το δέρμα μου και το δέρμα της είναι τόσο διαφορετικά όσο οι αναλογίες μου με αυτές των supermodels Η βρεφική επιδερμίδα χρειάζεται εντατική ενυδάτωση, απαλό καθαρισμό, προστασία και θρέψη επί 100 σε σχέση με την επιδερμίδα των ενήλικων και έπρεπε, έπρεπε, ΕΠΡΕΠΕ να βρω τα τέλεια προϊόντα. Ρώτησα λοιπόν όσες μητέρες ξέρω (και ήταν πολύ περισσότερες από ότι φανταζόμουν) και η πρώτη λέξη που έβγαινε από το στόμα τους ήταν FREZYDERM.

babyline

Ήξερα την FREZYDERM και την αγαπούσα χρόνια αλλά δεν ήξερα ότι είναι τόσο δημοφιλής η βρεφική της σειρά Baby Line η οποία παρέχει αγνή βρεφική φροντίδα στο φαρμακείο. Την αγόρασα λοιπόν όλη και μάλιστα πριν ακόμη μπει στον μήνα της η κολλητή μου. Όταν πια άρχισε να την χρησιμοποιεί επιβεβαιώθηκαν τόσο οι άλλες μητέρες όσο και η φήμη της FREZYDERM.

Εκτός του ότι αποφύγαμε συγκάματα, εξανθήματα, ξηροδερμίες και όλα τα συνηθισμένα δεινά της βρεφικής επιδερμίδας, η μικρή φαινόταν να απολαμβάνει την φροντίδα της κι εμείς το άρωμα των προϊόντων. Ένα άρωμα που θα μου θυμίζει πάντα το πρώτο μπάνιο στο οποίο παρευρέθηκα και φοβόμουν να πιάσω το μικροσκοπικό της σωματάκι. Ένα άρωμα που θα μου θυμίζει την πρώτη μας βόλτα στην παραλία, την πρώτη φορά που δακρύσαμε από τα γέλια προσπαθώντας να την αλλάξουμε, την πρώτη φορά που με πήρε εκείνη αγκαλιά. Περιττό να σου πω πως η σειρά αγοράστηκε ξανά και ξανά και ξανά και θα συνεχίσει να αγοράζεται γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει καλύτερη και σου το λέω εγώ η πιο επικριτική beauty editor και super νονά εκεί έξω!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved