Ποιες είναι οι τάσεις της φετινής μόδας-Τι θα φορεθεί

Τα σκούρα κραγιόν, το λουκ Alice Cooper στα μάτια, μαζί με την αποθέωση του προσωπικού στιλ, αλλά και τα λαμπερά και συγχρόνως πρωτότυπα αξεσουάρ στα μαλλιά είναι μόνο μερικές από τις κυρίαρχες τάσεις που παρουσιάστηκαν και αποθεώθηκαν στις μητροπόλεις της μόδας.

Ποιες είναι οι τάσεις της φετινής μόδας-Τι θα φορεθεί

Από τον Louis Vuitton στο Παρίσι μέχρι τον οίκο Rodarte στη Νέα Υόρκη τα «γκοθ» χείλη κυριάρχησαν σε όλες ανεξαιρέτως τις εβδομάδες μόδας. Κραγιόν στο χρώμα του κρασιού της βουργουνδίας και έντονοι τόνοι σε δαμασκηνί που μοιάζουν επικίνδυνα μαύροι. Για μεγαλύτερη έμφαση στα σκούρα χείλη, το υπόλοιπο πρόσωπο μένει καθαρό χωρίς σκιές και δυνατά ρουζ.

Το παλιό καλό Χόλυγουντ με έντονες αναφορές στο μαλλί της... γιαγιάς επιστρέφει και σηματοδοτεί τη νέα μόδα στα μαλλιά. Παλιομοδίτικο μεν, με αρκετό γκλάμουρ δε. Όπως τα μαλλιά πίσω από τα αυτιά που κυριάρχησαν στις επιδείξεις των Marc Jacobs και Prada ενώ τα «πιασίματα» με όγκο και αρκετή διάθεση ροκαμπίλι ήταν σήμα κατατεθέν στην επίδειξη της Simone Rocha όσο και στο κάτγουοκ του Sibling.

Στα σόου του Michael Kors και του Alexander Wang τα μοντέλα δεν ήταν μόνο μούσες ήταν και ο ζωντανός καμβάς όπου η έμπνευση γινόταν πραγματικότητα. Τόσο τα μαλλιά όσο και το μακιγιάζ αντιπροσώπευαν και αναδείκνυαν το προσωπικό στιλ κάθε μοντέλου. Μετά από αμέτρητες σεζόν όπου το στιλ ήταν ομογενοποιημένο, ένα στιλ όλες, το να «βγαίνει» στην πασαρέλα η μοναδική ομορφιά κάθε γυναίκας, η δική της ομορφιά -άφρο μαλλιά, ίσια μαλλιά, «αναμαλλιασμένα» κεφάλια και ό,τι άλλο -μοιάζει με ανάσα καθαρού αέρα και επιτέλους για τους κομμωτές ήταν μια μοναδική ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους στα κουρέματα.

Το μεγαλύτερο statement αυτής της σεζόν είναι το γκλίτερ. «Ελεύθερα» σκορπισμένο γκλίτερ λίγο πάνω από τα μήλα και κάτω από τα μάτια (Burberry, Opening Ceremony) ή αυστηρά εφαρμοσμένα στρας από χέρι επαγγελματικό ή τουλάχιστον σταθερό (Kenzo και Anthony Vaccarello) με γραμμές από μαύρο άι-λάινερ για έμφαση και γεωμετρικότητα, θα βρουν σίγουρα πολλές μιμήτριες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved