Επιτρέπεται το μανικιούρ στην εγκυμοσύνη;

Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να προσέχεις στο μανικιούρ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, «Είναι ασφαλές;», «Επιφυλάσσει κινδύνους;», όλες οι απαντήσεις εδώ»!

Επιτρέπεται το μανικιούρ στην εγκυμοσύνη;

Γράφει η Χρόνη Χριστίνα

Από την στιγμή που έμαθες πως θα γίνεις μητέρα ο κόσμος σου άλλαξε. Βλέπεις τα πράγματα πολύ διαφορετικά και οι κατά τα άλλα απλές κινήσεις σου τώρα απαιτούν... μια κάποια περισσότερη σκέψη. Είναι λογικό! Οι επιλογές σου μπορεί να επηρεάσουν το μωρό σου και αναπόφευκτα την ρουτίνα σου. Τι γίνεται λοιπόν με το μανικιούρ;

Το μανικιούρ για πολλές από εμάς είναι μέσο έκφρασης, είναι χαλάρωση, είναι το μικρό «δώρο» που κάνουμε στον εαυτό μας μια φορά την εβδομάδα. Τώρα που είσαι έγκυος ελλοχεύει κινδύνους; Πρέπει να το στερηθείς; Η απάντηση είναι όχι!

manikiour 3

Μελέτες έχουν δείξει πως το βερνίκι που εφαρμόζεται στα νύχια σου, είτε αυτό είναι απλό είτε gel, δεν επηρεάζει σε τίποτα το έμβρυο στην κοιλιά σου. Αυτό που ενδεχομένως να επηρεάσει την υγεία σου και κατά συνέπεια την υγεία του μωρού είναι η εισπνοή υλικών κατά την διάρκεια του μανικιούρ σου.

Η μυρωδιά των χημικών από τα βερνίκια και τα ξεβαφτικά, η σκόνη από το τρόχισμα των ψεύτικων νυχιών ή ακόμα και οι βαφές μαλλιών -αν κάνεις το μανικιούρ σου στο κομμωτήριο- μπορεί να επιβαρύνουν την υγεία σου και αυτά είναι που πρέπει να αποφύγεις. Πώς; Όχι σταματώντας το μανικιούρ σου αλλά επιλέγοντας χώρους με πολύ καλό, φυσικό εξαερισμό (όχι ανακύκλωση αέρα).

Κάτι ακόμη που πρέπει να προσέξεις είναι η πολύ καλή και σχολαστική αποστείρωση των εργαλείων που θα χρησιμοποιήσει η ειδικός και αν θες την δική μας συμβουλή, προτείνουμε να αγοράσεις τα δικά σου και να ζητάς να περιποιηθεί τα νύχια σου με αυτά. Έτσι θα έχεις τον απόλυτο έλεγχο της καθαριότητάς τους και μπορεί να ξεκινήσεις να κάνεις έτσι και η ίδια μανικιούρ στον εαυτό σου.

Με λίγα λόγια, ούτε το gel ούτε τα απλά βερνίκια υπάρχει περίπτωση να περάσουν στον οργανισμό σου με κάποιον τρόπο συνεπώς μπορείς να συνεχίσεις να τα χρησιμοποιείς άφοβα, προσέχοντας απλά τα παραπάνω που σου ανέφερα.

Έχεις όμως άλλες απορίες σε σχέση με την ομορφιά; Ρώτησέ με ό, τι θέλεις εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved