Φροντίστε τα μαλλιά των παιδιών σας με πέντε φυσικούς τρόπους

Θέλετε το παιδί σας να έχει υγιή και δυνατά μαλλιά; Ψάχνετε για εύκολους τρόπους που θα τα κρατάνε μαλακά χωρίς κόμπους; Αν ναι, τότε το άρθρο μας σας ενδιαφέρει.

Φροντίστε τα μαλλιά των παιδιών σας με πέντε φυσικούς τρόπους

Τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν έξω από το σπίτι. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να εκτίθενται τα μαλλιά τους στη σκόνη, τις ηλιακές ακτίνες, και άλλα στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τα μαλλιά τους.

Δείτε παρακάτω πέντε φυσικούς τρόπους που μπορείτε να φροντίσετε τα μαλλιά των παιδιών σας.

1. Ενυδατώστε τα μαλλιά του παιδιού σας:

Τα παιδικά μαλλιά μπορεί να γίνουν ξηρά ειδικά μετά από το παιχνίδι έξω από το σπίτι στον ήλιο και τη σκόνη. Χρησιμοποιώντας κρέμες μαλλιών που έχουν ως βάση το νερό θα κρατήσετε τα μαλλιά λεία και απαλά. Προσθέστε 2-3 σταγόνες παρθένο ελαιόλαδο στο μπουκάλι με το σαμπουάν την κρέμα μαλλιών του παιδιού σας για να τα διατηρείτε ενυδατωμένα. Χρησιμοποιήστε φυσικά έλαια, όπως το λάδι καρύδας, το βούτυρο καριτέ και το έλαιο argan, για να διατηρείτε τα μαλλιά του υγιή.

2. Ξεμπερδέψτε τα μαλλιά προσεκτικά:

Το ξεμπέρδεμα σε κατσιασμένα ή σγουρά μαλλιά, μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο για σας. Χρησιμοποιήστε μια χτένα με αραιά δόντια. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ακόμη και τα δάχτυλά σας ως χτένα για να ξεμπερδέψετε τους κόμπους και το μπέρδεμα των μαλλιών. Πάντα να βρέχετε τα μαλλιά του πριν ξεκινήσετε το ξεμπέρδεμα, γιατί διαφορετικά μπορεί να είναι μια επώδυνη διαδικασία για το παιδί.

3. Φροντίστε τις ρίζες των μαλλιών:

Το τριχωτό της κεφαλής των παιδιών πρέπει να είναι υγιές για να ωθήσει τον όγκο και την ποιότητα των μαλλιών τους. Εάν ιδρώνει το παιδί σας στις ρίζες του κεφαλιού του, θα πρέπει να λούζετε συχνότερα τα μαλλιά του. Εφαρμόστε καστορέλαιο στο τριχωτό της κεφαλής του παιδιού σας για να δυναμώσουν τα μαλλιά και να μακρύνουν πιο γρήγορα.

4. Κατάλληλα χτενίσματα:

Πολλές φορές τα παιδιά δυσανασχετούν με τα χτενίσματα που μπορεί οι μαμάδες να επιλέγουν για εκείνα. Τραβηχτές αλογοουρές, σφιχτά λαστιχάκια είναι μόνο από τα λίγα που κάνουν το παιδί να πονάει. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά άλλα όμορφα χτενίσματα για τα μαλλιά του παιδιού σας, όπως ανάλαφρες πλεξούδες, λαστιχάκια σπιράλ που δεν κόβουν την τρίχα και μαλακές κορδέλες. Να θυμόσαστε να βάζετε πάντα λίγο λάδι καρύδας ή βούτυρο καριτέ στα άκρα.

5. Εφαρμόστε μια ρουτίνα φροντίδας μαλλιών:

Τα παιδιά ανταποκρίνονται θετικά στις ρουτίνες φροντίδας μαλλιών. Διαλέξτε δύο σταθερές ημέρες της εβδομάδας για να λούσετε τα μαλλιά του παιδιού σας. Επιλέξτε μια ειδική πετσέτα για να τα στεγνώσετε και περιποιηθείτε τα με τα έλαια που θα έχετε αποκλειστικά για εκείνο. Χτενίστε το, στεγνώστε ελαφρά με ένα πιστολάκι, βάλτε έλαιο καρύδας ή βούτυρο καριτέ, και πείτε του να τα αγγίξει για να διαπιστώσει και μόνο το πόσο μαλακά και μυρωδάτα είναι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved