Δεν πάει ο νους σας με τι μπορείτε να αναζωογονήσετε τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας!

Τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται καθημερινά από τα συχνά λουσίματα, το πιστολάκι, τις βαφές, τα προϊόντα styling ακόμα και από την ατμόσφαιρα. Συχνά μοιάζουν θαμπά, ξηρά, χωρίς ζωντάνια, ενώ δημιουργείται ψαλίδα και σπάνε οι άκρες. Για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα προβλήματα η μόνη λύση είναι οι μάσκες μαλλιών. Μπορεί να χρειάζονται λίγο παραπάνω χρόνο αλλά αξίζει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να αφιερώσουμε μια ώρα στο πιο σημαντικό κομμάτι της γυναικείας ομορφιάς.

Δεν πάει ο νους σας με τι μπορείτε να αναζωογονήσετε τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας!

Και μην ανησυχείτε η φύση έχει προνοήσει και δεν θα χρειαστεί να ξοδέψουμε πολλά χρήματα για να φτιάξουμε την συγκεκριμένη μάσκα, μιας και βασίζεται στο θαυματουργό για τα μαλλιά μας δαφνέλαιο. Το δαφνέλαιο βγαίνει από την έγχυση σε ελαιόλαδο των φύλλων του φυτού Laurus nobilis και είναι παραδοσιακά γνωστό για την τονωτική του δράση στα μαλλιά. Αν και μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας απαιτεί αρκετό χρόνο και είναι τόσο χαμηλή η τιμή του στα φαρμακεία που δεν αξίζει η ταλαιπωρία.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες που έχει το δαφνέλαιο θυμίζουν σε πολλά αυτές του ελαιόλαδου, ωστόσο είναι πιο όμορφο το άρωμα του και η υφή του πιο παχύρρευστη, με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο στη χρήση. Το δαφνέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα και έτσι τρέφει, ενυδατώνει και δίνει λάμψη στα ταλαιπωρημένα μαλλιά. Η χρήση του είναι απλή αλλά θέλει προσοχή γιατί δεν πρέπει σε καμία περίπτωση το δαφνέλαιο να ακουμπήσει στη ρίζα των μαλλιών ειδικά σε γυναίκες που ταλαιπωρούνται από λιπαρότητα.

Απλώστε κατά μήκος των μαλλιών μια μικρή ποσότητα από το έλαιο, πιάστε τα μαλλιά σας ψηλά και τυλίξτε τα μια ζεστή πετσέτα έτσι ώστε με την θερμότητα να απελευθερωθούν όλες οι καταπραϋντικές ιδιότητες, Αφήστε για μία ώρα περίπου και στη συνέχεια λούστε τα μαλλιά σας κανονικά. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε μαλακτικό, ξεβγάλτε πολύ καλά για να μην μείνει πάνω στα μαλλιά σας λιπαρότητα και είστε έτοιμες. Η λάμψη και η ζωντάνια έχουν επανέλθει!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved