Χάρισε τα μαλλιά σου για καλό σκοπό, αυτά τα παιδιά το έκαναν!

Και όμως υπάρχουν οικογένειες που το κάνουν. Οικογένειες που μεγαλώνουν τα παιδάκια τους με ήθος και αρχές και όπου δεν διστάζουν να κόψουν τα μαλλάκια τους για να δημιουργηθούν περούκες για τα παιδιά που νοσούν με τον καρκίνο.

Χάρισε τα μαλλιά σου για καλό σκοπό, αυτά τα παιδιά το έκαναν!

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Wind of Kids ξεκίνησε όταν στο κομμωτήριο του Τζέφρι Πολ, μπήκε η ανιψιά του κλαίγοντας και λέγοντας του πως δεν θέλει να χάσει τα μαλλιά της γιατί έχει επίδειξη κολύμβησης. Η μικρή διαγνώστηκε με λευχαιμία και ο Πολ, έκανε τα αδύνατα-δυνατά για να δει την ανιψιά του να χαμογελά και πάλι.

Αυτό ήταν και η αφορμή που τον έκανε να δημιουργήσει την Wind of Kids έναν σύλλογο που μαζεύει μαλλιά από όλο τον κόσμο για να γίνουν περούκες για τα παιδιά που τις έχουν ανάγκη. Για τα παιδιά που νιώθουν άσχημα χωρίς μαλλιά.

Εδώ στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε μια κοινότητα στο facebook με το όνομα «Δωρεά μαλλιών-Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις». Δημιουργός είναι η 23χρονη Μελίνα Κωνσταντινίδη,φοιτήτρια μαγειρικής και πληροφορικής. Το μικρόβιο του εθελοντισμού το απέκτησε περίπου στην ηλικία των 10 ετών. Η ίδια πιστεύει στον εθελοντισμό με μεγάλη δύναμη, έτσι από τον Ιούλιο που δημιούργησε αυτή τη σελίδα αρκετοί ήταν αυτοί που έκαναν like και αρκετοί ήταν και αυτοί που πήραν την απόφαση να κόψουν και να χαρίσουν τα μαλλιά τους.

Η 32χρονη Μαρία από την Κάρπαθο, η 13χρονη Άντζελα από την Κατερίνη, η 3χρονη Μελίνα και η 5χρονη Ηλέκτρα είναι μόνο λίγοι από τους πολλούς που έκοψαν τα μακριά τους μαλλιά.

Πώς μπορείτε κι εσείς να το κάνετε;

Υπάρχουν 2 βασικά πράγματα για να μπορέσετε να στείλετε ταχυδρομικά τα μαλλιά σας.

1.Τα μαλλιά σας ΔΕΝ πρέπει να είναι βαμμένα.

2.Οι πλεξούδες που θα στείλετε πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 εκατοστά, όχι λιγότερα.

Δείτε το αντίστοιχο βίντεο που ακολουθεί για τον τρόπο που μπορείτε να ταχυδρομήσετε τα μαλλιά σας.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/pages/%CE%94%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC-%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%83%CF%8D-%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/1565220330371569

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved