«Σβήστε» με φυσικό τρόπο τους μαύρους κύκλους!

Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Ξυπνάτε το πρωί και δεν τολμάτε να αντικρίσετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη αφού η θέα των μαύρων κύκλων αμέσως χαλάει την διάθεσή σας.

«Σβήστε» με φυσικό τρόπο τους μαύρους κύκλους!

Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση τους είναι μεταξύ άλλων: η κληρονομικότητα, το εκ γενετής λεπτότερο δέρμα κάτω από τα μάτια, η κακή κυκλοφορία του αίματος, η κόπωση, αλλά και η έλλειψη ύπνου. Επίσης ορισμένα φάρμακα, που προκαλούν διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, η έλλειψη ορισμένων θρεπτικών συστατικών στη διατροφή και οι ορμονικές ανισορροπίες λόγω έμμηνου ρύσεως, εγκυμοσύνης ή και εμμηνόπαυσης είναι μερικές ακόμη αιτίες των μαυρών κύκλων.

Μπορείτε να «σβήσετε» τους μαύρους κύκλους αλλάζοντας ορισμένες από τις καθημερινές σας συνήθειες.
-Παραδοθείτε άνευ όρου στον Μορφέα: Η έλλειψη ύπνου εκτός των άλλων προκαλεί έντονους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Καλό είναι να ακολουθείτε το καθημερινό 8ωρο ύπνου.
-Προσέξτε τη διατροφή σας: Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο οπότε το καθημερινό σας διαιτολόγιο να είναι πλήρες και ολοκληρωμένο. Καταναλώστε πολλά φρούτα και λαχανικά, πιείτε άφθονο νερό και αν χρειαστεί, πάρτε συμπληρώματα βιταμινών καθώς έχει αποδειχθεί πως η έλλειψή τους σε συνδυασμό με την αναιμία μπορεί να προκαλέσουν μαύρους κύκλους.
-Κόψτε το κάπνισμα: Η βλαβερή αυτή συνήθεια εκτός των άλλων κακών προκαλεί και προβλήματα στα αγγεία που κάνουν το πρόβλημά σας να φαίνεται ακόμη πιο αντιαισθητικό.
-Διώξτε το άγχος: Το υπερβολικό άγχος της καθημερινότητας ενδεχομένως σας εμποδίζει να κοιμηθείτε σωστά, να φάτε όπως πρέπει και να ξεκουραστείτε. Νικήστε το άγχος και αμέσως τα αποτελέσματα θα είναι ορατά.

Σπιτική «μάσκα» για τους μαύρους κύκλους

Εξαφανίστε τους μαύρους κύκλους με αγγούρι και με τσάι: Βάλτε ένα κομμάτι αγγούρι για 15 λεπτά και χαλαρώστε. Αν έχετε φτιάξει τσάι με φακελάκια μην τα πετάξετε. Τυλίξτε τα σε ένα μαλακό πανί μαζί με ένα παγάκι και τοποθετήστε το ακριβώς πάνω στους μαύρους κύκλους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved