Έτσι θα αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών από κάθε επιφάνεια!

Δεν υπάρχει γυναίκα στον κόσμο που να μην της έχει πέσει βερνίκι νυχιών από τα χέρια έστω και μία φορά στη ζωή της, κάνοντας... τα πάντα γύρω χάλια!Το γεγονός, όμως, ότι σας έπεσε κατά λάθος βερνίκι νυχιών στη φούστα, στο γραφείο ή στον καναπέ σας, δεν σημαίνει κιόλας ότι ο λεκές θα πρέπει να μείνει εκεί για πάντα. Μάλιστα, όσο πιο γρήγορα λάβετε δράση, τόσο καλύτερα θα είναι, καθώς τα περισσότερα υλικά ανταποκρίνονται καλά σε διάφορα προϊόντα που έχετε ήδη σπίτι σας.

Έτσι θα αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών από κάθε επιφάνεια!

Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορείτε να αφαιρέσετε αποτελεσματικά τους λεκέδες από βερνίκια νυχιών σχεδόν από κάθε επιφάνεια!

Ξύλο
Πρώτος κανόνας: Μην χρησιμοποιείτε ασετόν πάνω σε ξύλο, καθώς καταστρέφει το φινίρισμα της ξύλινης επιφάνειας και αφήνει νέους, χειρότερους λεκέδες.
Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένας πραγματικά πολύ εύκολος τρόπος για να αφαιρέσετε λεκέδες από βερνίκι από τις ξύλινες επιφάνειες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να ψεκάσετε αρκετή ποσότητα λακ μαλλιών επάνω στο λεκέ. Αφήστε τη να καθίσει για περίπου 20 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια σκουπίστε.
Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές, αλλά είναι σίγουρα πολύ προτιμότερο από το να έχουν κηλίδες τα ξύλινα έπιπλά σας.

Ύφασμα
Το ύφασμα είναι πιθανώς ένα από τα πιο κοινά υλικά επάνω στα οποία πέφτει βερνίκι νυχιών. Εδώ το ασετόν μπορεί να αλληλεπιδράσει με κάποια χρώματα και υφάσματα, γι' αυτό καλό θα ήταν να κάνετε μια δοκιμή προτού το χρησιμοποιήσετε επάνω στα ρούχα σας.
Στην περίπτωση που τελικά, χρησιμοποιήσετε ασετόν επάνω στο ρούχο, φροντίστε να το πλύνετε αμέσως.
Η άλλη επιλογή είναι να δοκιμάσετε να αφαιρέσετε τον λεκέ με λακ. Αν δεν πιάσει ούτε αυτό, πηγαίνετε το λερωμένο ρούχο στο καθαριστήριο, εκεί θα τον αφαιρέσουν σίγουρα.

Μαλλιά
Αν βιαζόσασταν και καταλήξατε να χαλάσετε και τα φρεσκοβαμμένα νύχια σας, αλλά και να βάψετε τα μαλλιά σας, η λύση είναι πολύ απλή.
Απλώστε λίγη μαλακτική κρέμα ή λάδι στα μαλλιά σας και τρίψτε απαλά το σημείο μέχρι να αφαιρέσετε τα κομμάτια του βερνικιού.

Χαλί
Αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι το χρώμα το χαλιού.
Αν είναι ανοιχτόχρωμο ή άσπρο, η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε επάνω στο λεκέ λίγη ποσότητα ασετόν χωρίς ακετόνη.
Αν το χαλί είναι σκούρο, προσπαθήστε να ρίξετε λίγη λακ ή οινόπνευμα επάνω στον λεκέ και στη συνέχεια, ταμπονάρετέ τον απαλά (προσοχή: ΜΗΝ τον τρίψετε) με ένα σφουγγάρι ή χαρτί κουζίνας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved