«Έχω ευαίσθητο δέρμα. Τι πρέπει να προσέξω το καλοκαίρι»;

Αν ανήκετε στις γυναίκες που διαμαρτύρονται ότι το δέρμα τους είναι ευαίσθητο, τότε τους ζεστούς μήνες θα έχετε ένα ακόμη λόγο να το προσέχετε λίγο παραπάνω.

«Έχω ευαίσθητο δέρμα. Τι πρέπει να προσέξω το καλοκαίρι»;

Οι κοκκινίλες, τα σημάδια με το παραμικρό, η φαγούρα, τα μικρά δροτσιλάκια λόγω της ζέστης και του ιδρώτα είναι μόνο κάποια από τα συμπτώματα που παρατηρείτε στο δέρμα τους μήνες που η θερμοκρασία είναι στα πάνω της.

Η παρουσία του ήλιου κάνει το πρόβλημα πιο έντονο, επιβάλλει τη χρήση αντηλιακών προϊόντων, -που με τη σειρά τους πρέπει να ενδείκνυνται για ευαίσθητα δέρματα, ώστε να μην το επιβαρύνουν με συστατικά που το ερεθίζουν- και η συχνή επαφή με το νερό (θαλάσσιο και μη) βοηθάει στην παρουσία κι άλλων συμπτωμάτων, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα.

Ψυχραιμία! Ακολουθούν συμβουλές που θα κρατήσουν μακριά από το ευαίσθητο δέρμα σας όλα τα ενοχλητικά συμπτώματα που σας χαλάνε τη διάθεση:

-Προνοήστε και πάρτε μαζί τα δικά σας σεντόνια και πετσέτες, ώστε να μην κινδυνεύετε από ερεθισμό στα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούν στο μέρος που θα μείνετε.
-Αλλάξτε την κρέμα που φοράτε και επιλέξτε κάποια για ευαίσθητο δέρμα και αντηλιακή προστασία μαζί
-Μην παραφορτώνετε το μακιγιάζ σας. Αφήστε τους πόρους να αναπνέουν με ελαφριά προϊόντα και αφαιρέστε κάθε ίχνος του πριν τον ύπνο με ήπια καθαριστικά.
-Μείνετε όσο περισσότερο γίνεται σε σκιερά και δροσερά μέρη και αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο τις πιο δυνατές του ώρες.
Μην αφήνετε το αλάτι ή το χλώριο να μένει στην επιδερμίδα μετά το μπάνιο. Ξεπλυθείτε με νερό της βρύσης, τουλάχιστον στο πρόσωπο και σκουπίστε το απαλά ταμπονάροντας το.
-Μία καταπραϋντική αλοιφή για ερεθισμούς στο σώμα, αλλά και μία αντίστοιχη για τσιμπήματα πρέπει να βρίσκεται πάντα στο νεσεσέρ σας.
-Κρατήστε καλά ενυδατωμένο το δέρμα σε όλο το σώμα με το κατάλληλο προϊόν για μετά τον ήλιο, ώστε να κρατάτε τις άμυνες του σε υψηλό επίπεδο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved