Εσείς γνωρίζετε τις μαγικές λύσεις που μπορεί να σας δώσει το... ταλκ;

Αν και το ταλκ χρησιμοποιείται συνήθως για το ευαίσθητο δέρμα του μωρού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για χρήσεις που δεν φανταστήκατε ποτέ. 

Εσείς γνωρίζετε τις μαγικές λύσεις που μπορεί να σας δώσει το... ταλκ;

Από τις λαδιές που κάνουν τα παιδιά σας στα ρούχα τους , την μούχλα των βιβλίων τους μέχρι και την περιποίηση των μαλλιών σας, το ταλκ είναι ένα πολύ χρήσιμο αρωματικό σώματος, αντιιδρωτικό προϊόν και άριστο καθαριστικό.

1. Εξαφανίστε τις λαδιές από το ύφασμα
Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν τηγανίζετε πετάγονται λάδια στα ρούχα σας. Ρίξτε λίγο ταλκ επάνω στη λαδιά, αφήστε το λίγη ώρα τρίψτε καλά και απομακρύνετε την επιπλέον σκόνη με μια βούρτσα. Μπορείτε να επαναλάβετε μέχρι να φύγει ο λεκές. Μετά πλύνετε το ρούχο κανονικά.

2. Χρησιμοποιείστε το στα μαλλιά για να απομακρύνετε τη λιπαρότητα
Βάλτε μία μικρή ποσότητα στα χέρια σας και μετά τοποθετήστε την στα μαλλιά σας. Το ταλκ μπορεί να αφαιρέσει τη λιπαρότητα και να σας βγάλει από τον βραχνά του καθημερινού λουσίματος, που καταστρέφει την ποιότητα των μαλλιών. Κάντε το ίδιο και στο σκύλο σας! Όχι μόνο θα λάμψει αλλά θα μυρίζει τέλεια!

3. Ενισχύστε τους βολβούς των φυτών
Πριν φυτέψετε τους βολβούς φυτών στο χώμα βάλτε τους μέσα σε μια σακούλα με λίγο ταλκ και ανακινείστε να πάει παντού. Αυτό θα βοηθήσει από το να σαπίσουν στη συνέχεια ή να αναπτυχθούν μύκητες και τα λουλούδια θα γίνουν πιο όμορφα από ποτέ.

4. Απομακρύνετε την άμμο από το σώμα και τα ρούχα
Μπορεί το καλοκαίρι να αποτελεί παρελθόν, ωστόσο, η συμβουλή σίγουρα δεν θα πάει χαμένη. Αν έχετε άμμο στο κορμί σας, πριν μπείτε στο σπίτι ρίξτε λίγο ταλκ πάνω σας. Αυτό θα απορροφήσει την υγρασία και η άμμος θα φύγει ευκολότερα με μια βούρτσα ή τίναγμα.

5. Αφαιρέστε τη μούχλα από τα βιβλία
Αν η εμφάνιση υγρασίας και η δημιουργία μούχλας έχει καταστρέψει παλιά βιβλία που δεν αποθηκεύτηκαν σωστά, βάλτε λίγο ταλκ και τοποθετήστε τα στον ήλιο.

6. Ανανεώστε την τράπουλα
Βάλτε τα χαρτιά σε μια πλαστική σακούλα όπου έχετε ρίξει αρκετό ταλκ και ανακινήστε. Λιπαροί λεκέδες και δαχτυλιές θα αποτελέσουν παρελθόν από την επιφάνεια των χαρτιών.

7. Ξεμπερδέψτε αλυσίδες
Το αγαπημένος σας κολιέ έχει μπερδευτεί και εσείς καλείστε να λύσετε τον «Γόρδιο Δεσμό». Βάλτε λίγο ταλκ στην αλυσίδα τρίψτε ελαφρά με τα χέρια σας. Η αλυσίδα θα ανοίξει αμέσως.

8. Διώξτε τα μυρμήγκια
Ρίξτε αρκετό ταλκ στο δρόμο τους και ως διά μαγείας θα εξαφανιστούν αφού δεν μπορούν να περπατήσουν πάνω στη λευκή ουσία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved