Έχω ευαίσθητο δέρμα! Τι να κάνω

Όλα τα δέρματα δεν είναι το ίδιο και φυσικά δεν έχουν και τις ίδιες ανάγκες και απαιτήσεις.

Έχω ευαίσθητο δέρμα! Τι να κάνω

Υπάρχουν επιδερμίδες που είναι από τη φύση τους λαμπερές χωρίς προβλήματα ακμής, υπάρχουν όμως και άλλες που χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή και φροντίδα.

Αυτές είναι οι λεγόμενες ευαίσθητες επιδερμίδες. Εμείς απευθυνθήκαμε σε ειδικούς, μας έδωσαν τις συμβουλές τους, αν το δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο, και σας τις παρουσιάζουμε.

• Τα προϊόντα περιποίησης που συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε θα πρέπει να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερα συστατικά. Ο λόγος; με αυτόν τον τρόπο μειώνετε τον κίνδυνο να πάθετε κάποια αλλεργική αντίδραση.
• Εκτός από την ενυδατική σας κρέμα, θα πρέπει να πίνετε άφθονο νερό και η διατροφή σας θα πρέπει να ενισχυθεί με πολλά φρούτα και λαχανικά.
• Οι ευαίσθητες επιδερμίδες ακόμη και το χειμώνα είναι ευάλωτες στον ελάχιστο ήλιο, επομένως θα πρέπει κάθε πρωί να βάζετε αντηλιακή κρέμα.
• Οι κρέμες προσώπου και οι λοσιόν που επιλέγετε να αγοράσετε καλό θα ήταν να περιέχουν το χαμομήλι, μιας και είναι ένα συστατικό το οποίο βοηθάει αυτού του είδους τα δέρματα.
• Η απολέπιση του προσώπου είναι κάτι που δεν ενδείκνυται αλλά παρόλα αυτά σε συνεργασία με τον δερματολόγο σας μπορείτε να την κάνετε μία φορά το μήνα με προϊόντα που θα σας συστήσει ο ίδιος.
• Η καθημερινή περιποίηση είναι απαραίτητη.

Παρόλα αυτά θα πρέπει οι επισκέψεις σας στον δερματολόγο σας να είναι συχνές προκειμένου να σας συμβουλεύει τι θα πρέπει να κάνετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved