Ομορφιά για μαμάδες: Τέσσερις σπιτικές μάσκες με μέλι για λαμπερή επιδερμίδα

Σπιτικά καλλυντικά με μέλι: Τα οφέλη και τέσσερις συνταγές για μάσκες ομορφιάς.

Ομορφιά για μαμάδες: Τέσσερις σπιτικές μάσκες με μέλι για λαμπερή επιδερμίδα
Bigstock

Το μέλι είναι αγνό, θρεπτικό και όλοι το έχουμε στα ντουλάπια της κουζίνας μας. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνες, μέταλλα και οι θεραπευτικές και αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες, το καθιστούν ιδανικό για τη φροντίδα της επιδερμίδας.

Πώς μπορείτε να το αξιοποιήσετε το μέλι στη ρουτίνα ομορφιά σας; Φτιάχνοντας σπιτικές μάσκες ομορφιές που θα ενυδατώσουν, θα θρέψουν και θα καθαρίσουν την επιδερμίδας σε βάθος, κάνοντας το δέρμα σας πιο λείο και απαλό.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλι και μόνο του ως μάσκα ομορφιάς. Αρκεί να απλώσετε λίγο μέλι σε όλη την περιοχή του προσώπου και να το αφήσετε για 20 λεπτά πριν το ξεβγάλετε με ζεστό νερό. Μετά το ξέβγαλμα απλώστε στην περιοχή ενυδατική κρέμα ή κάποιο έλαιο για extra ενυδάτωση.

meli.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Jocelyn Morales

Σπιτική μάσκα ομορφιάς με μέλι, κουρκουμά και λεμόνι

Ο κουρκουμάς έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία, ενώ το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C η οποία ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου και θρέφει την επιδερμίδα σε βάθος.

Για να φτιάξετε τη μάσκα αρκεί να ανακατέψετε σε ένα μπολ 1 κουταλιά της σούπας μέλι , 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά και ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού. Απλώστε τη μάσκα σε όλη την περιοχή του προσώπου και αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά.

Σπιτική μάσκα ομορφιάς με μέλι και ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τις ξηρές επιδερμίδες και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά όπως είναι η βιταμίνη Ε.

Για να φτιάξετε τη μάσκα βάλτε σε ένα μπολ 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά και απλώστε τη μάσκα σε όλη την περιοχή του προσώπου. Αφήστε την να δράσει για 20 λεπτά και ξεβγάλετε με χλιαρό νερό.

Σπιτική μάσκα ομορφιάς με βρόμη, μέλι και γιαούρτι

Το γιαούρτι περιέχει λακτικό οξύ το οποίο απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα και θεωρείται ιδιαίτερα ευεργετικό για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες. Δοκιμάστε να ανακατέψετε σε ένα μπολ 1 κουταλιά της σούπας βρόμη, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και 1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν, απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και αφήστε τη να δράσει για 15 λεπτά.

Σπιτική μάσκα ομορφιάς με μέντα, μέλι, ροδόνερο και αλόη

Η αλόη και το ροδόνερο έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες και ενυδατώνουν την επιδερμίδα σε βάθος.

Πολτοποιήστε 2-4 φύλλα μέντας και ανακατέψτε τα με 2 μέρη μέλι, 2 μέρη τζελ αλόης και μερικές σταγόνες ροδόνερο. Ανακατέψτε όλα τα υλικά και απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο για 20 λεπτά πριν πλυθείτε με ζεστό νερό.

Με πληροφορίες από mindbodygreen.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved