Αντιμετωπίστε τα σκασμένα χείλη με υλικά της κουζίνας σας

Τώρα που ο χειμώνας ήρθε για να μείνει, η ξηρότητα του δέρματος και των χειλιών ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες και μερικές αντιμετωπίζουν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα ιδιαίτερα με τα σκασμένα χείλη.

Αντιμετωπίστε τα σκασμένα χείλη με υλικά της κουζίνας σας

Δεν χρειάζεται όμως να ξοδεύετε χρήματα για κρέμες και sticks χειλιών!

Το φαρμακείο της φύσης είναι πάντα δίπλα μας και μας προσφέρει τα πιο αγνά υλικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά υλικά που θα βρείτε στο φαρμακείο ή στην κουζίνα σας.

Μια συνταγή που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των σκασμένων χειλιών:
Υλικά
2 κ.σ. βούτυρο (όχι σοφτ)
1 κ.γ. μέλι
1 πρέζα σκόνη κανέλα
1 κάψουλα βιταμίνη Ε

Παρασκευή
Βάλτε σε μπεν μαρί και σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο μαζί με την κανέλα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσέξτε να μην το ζεματίσετε. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να γίνει χλιαρό. Μουλιάστε τη βιταμίνη για 1-2 λεπτά σε χλιαρό νερό, ώστε να μπορέσετε να την αδειάσετε εντελώς. Προσθέστε στο χλιαρό βούτυρο το μέλι και τη βιταμίνη ανακατεύοντας πολύ καλά με ένα μίξερ χειρός ή τη φραπεδιέρα. Αδειάστε το μείγμα σε ένα αποστειρωμένο, σκούρο βαζάκι και αφήστε το να κρυώσει τελείως. Διατηρείται στο ψυγείο. Απλώστε μικρή ποσότητα στα χείλη σας, όσο συχνά θέλετε.

  • Το μέλι είναι ένα θαυματουργό υλικό για το σκασμένο δέρμα όπως και για τα σκασμένα χείλη. Ακόμα και οι πιο δύσκολες περιπτώσεις σκασμένων χειλιών μπορούν να αντιμετωπιστούν αν εφαρμόζετε μέλι πάνω τους δυο φορές την ημέρα ή και πιο τακτικά αν θέλετε αφού είναι ένα υλικό της φύσης που δεν προκαλεί (παρά σε ελάχιστους) ενοχλήσεις ή ερεθισμούς.
  • Επίσης, μια κρέμα με βιταμίνη Ε, μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωσή τους. Βάλτε το βράδυ πριν ξαπλώσετε για να απορροφηθεί κατά την διάρκεια του ύπνου και να αναπλάσει το δέρμα.
  • Μεγάλη ενυδάτωση προσφέρει και το αγγούρι. Κόψτε σε λωρίδες και αφήστε το πάνω στα χείλη σας ώστε το νερό που θα βγάλει να αναπλάσει τα σκασμένα σας χείλη.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved