Ομορφιά για μαμάδες: Σπιτικές κρέμες για ξηρές και σκασμένες φτέρνες

Ξηρές και σκασμένες φτέρνες; Δοκιμάστε αυτές τις σπιτικές κρέμες με αγνά υλικά. 

Ομορφιά για μαμάδες: Σπιτικές κρέμες για ξηρές και σκασμένες φτέρνες
Bigstock

Αν οι φτέρνες σας είναι ξηρές και σκασμένες ειδικά τώρα το καλοκαίρι, μπορείτε να τις κάνετε απολέπιση και σωστή ενυδάτωση με κρέμες που θα φτιάξετε μόνες σας.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οι φτέρνες σας είναι ξηρές και σκασμένες όχι μόνο από το αλάτι της θάλασσας και την άμμο αλλά και από το γεγονός ότι φοράτε πέδιλα και σαγιονάρες.

Και μπορεί τα πόδια σας να αερίζονται, ωστόσο, οι φτέρνες σας χρειάζονται έξτρα περιποίηση.

Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε σπιτικές κρέμες ειδικά για τις φτέρνες. Με υλικά που έχετε σπίτι σας, οι φτέρνες θα γίνουν λείες και απαλές.

spitika-kaluntika-me-meli.jpg

Κρέμα με μέλι

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας γάλα
ένα φλιτζάνι μέλι
χυμό μισό πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το γάλα και το μέλι σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φλόγα. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και ανακατέψτε. Βγάλτε την κρέμα και αφήστε την να κρυώσει. Κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο, απλώστε αυτήν την κρέμα στις φτέρνες, αφήστε την για 40 λεπτά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ζεστό νερό για να την ξεπλύνετε.

elaio.jpg

Κρέμα με έλαιο μέντας

Υλικά

15 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας
1/4 φλιτζάνι βούτυρο καριτέ

Εκτέλεση

Βάλτε το βούτυρο καριτέ σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το λάδι καρύδας και το ελαιόλαδο. Μόλις λιώσουν τα υλικά κλείνετε τη φωτιά και προσθέτετε το λάδι μέντας. Τα ανακατεύουμε όλα με ένα μπλέντερ και αποθηκεύετε το μείγμα σε ένα βάζο. Εφαρμόστε αυτή την κρέμα στις φτέρνες σας το βράδυ και φορέστε έστω για λίγο μια κάλτσα.

voutiro.jpg

Κρέμα με βούτυρο

Υλικά

15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
3/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέστε το λάδι καρύδας. Ρίξτε το αιθέριο έλαιο και αποθηκεύστε την κρέμα σε ένα βάζο. Κάντε μασάζ στα πόδια σας κάθε βράδυ και φορέστε κάλτσες. Θα εκπλαγείτε πόσο απαλό θα είναι το δέρμα σας το πρωί.

Χρήσιμο extra tip

Πριν τον ύπνο, απλώστε μια κρέμα για σκασμένες φτέρνες ή χρησιμοποιήστε βαζελίνη στα πέλματα σας. Τυλίξτε τα με διάφανη μεμβράνη και αν αντέχετε χρησιμοποιήστε βαμβακερές κάλτσες για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε ξανά μαλακές φτέρνες.

Με πληροφορίες από το india.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved