Συμβουλές για γερά μαλλιά…το χειμώνα!

Ο χειμώνας με τις χαμηλές θερμοκρασίες, είναι η χειρότερη εποχή για τα μαλλιά μας. Δείχνουν άτονα, είναι πιο «ατίθασα» και δεν έχουν καμία ζωντάνια.

Συμβουλές για γερά μαλλιά…το χειμώνα!

Εμείς σας δίνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας, είτε είναι μακριά είτε είναι πιο κοντά.

• Θα πρέπει καταρχήν σε περίπτωση που βρέχει και έχει αέρα, να τα μαζέψετε. Η έκθεσή τους σε τέτοιες καιρικές συνθήκες, είναι ότι χειρότερο για την υγεία τους.
• Πρωί και βράδυ θα πρέπει να τα χτενίζετε έτσι ώστε να φεύγουν οι νεκρές τρίχες. Η βούρτσα θα πρέπει να είναι μαλακή και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνεται αυτή η διαδικασία δυνατά.
• Καλό θα ήταν να αλλάζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα το σαμπουάν σας.
• Μία φορά την εβδομάδα μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας μία μάσκα η οποία θα δυναμώσει τα μαλλιά σας. Αυτό που χρειάζεστε είναι ελαιόλαδο. Θα ζεστάνετε σε μία κατσαρολίτσα, λίγη ποσότητα, χωρίς βέβαια να κάψει, και στην συνέχεια θα κάνετε μασάζ στις ρίζες και στις άκρες για περίπου 3-5 λεπτά. Στην συνέχεια βρέχετε μία πετσέτα με ζεστό νερό και τυλίγετε με αυτήν τα μαλλιά σας. Θα την αφήσετε για περίπου 30-40 λεπτά. Μόλις λουστείτε θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved