Τη μέρα που έπαψαν να με απασχολούν τα σπυράκια μου ένιωσα πραγματικά ελεύθερη

Η πρώτη φορά που άρχισε να με απασχολεί η ακμή, ήταν λίγο αφότου «έκλεισα» τα 26.

Σε αντίθεση με τις φίλες και την αδερφή μου, που έζησαν το acne drama τους στην εφηβεία, εγώ είχα την τύχη -ή την ατυχία- να δω το πρόσωπό μου να γεμίζει σπυράκια, κοκκινίλες και σημάδια, σε μεγαλύτερη ηλικία.

Στην αρχή ήταν ένα σπυράκι, μετά έγιναν δύο και έκτοτε, δεν σταμάτησαν να βγαίνουν. Η πρώτη μου γνωριμία με την ακμή, δεν ήταν βέβαια επεισοδιακή. Βλέπεις, πίστευα πως όλα οφείλονταν σε μία μόλυνση που είχα πάθει από κάποιο make-up και θεωρούσα πως η επιδερμίδα μου δεν θα με απογοήτευε, όπως άλλωστε δεν είχε κάνει τα περασμένα χρόνια.

Καθώς οι μήνες περνούσαν όμως, η κατάσταση γινόταν όλο και χειρότερη. Και επειδή ακριβώς δεν ήμουν ιδιαίτερα σχολαστική και προσεκτική με την καθαριότητα της ευαίσθητης επιδερμίδας μου, η ακμή όλο και «φούντωνε». Κάπως έτσι επισκέφτηκα τον πρώτο μου δερματολόγο, ο οποίος και μου ανακοίνωσε πως είχε έρθει η ώρα να ξεκινήσω τη «μάχη» μου ενάντια στην ακμή ενηλίκων.

Από το «έτσι θα βγεις έξω;» στο έχω ακμή και το δείχνω

Οι εβδομάδες έγιναν μήνες, οι μήνες έγιναν χρόνια και κάπως έτσι, έφτασα να μετρώ 34 χρόνια ζωής και η λέξη «ακμή» να υπάρχει ακόμη στο καθημερινό μου λεξιλόγιο. Τι και αν ακολούθησα ειδικές θεραπείες και φαρμακευτικές αγωγές για να αντιμετωπίσω το πρόβλημα; Τι και αν έκανα συχνά καθαρισμούς;

Διαβάστε τη συνέχεια στο queen.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved