Ομορφιά για μαμάδες: Σπιτική μάσκα με χαμομήλι - Πώς θα τη φτιάξετε

  • Τα οφέλη του χαμομηλιού για την επιδερμίδα
  • Πώς θα φτιάξετε μία σπιτική μάσκα με χαμομήλι και μέλι
Ομορφιά για μαμάδες: Σπιτική μάσκα με χαμομήλι - Πώς θα τη φτιάξετε

Το χαμομήλι έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται στη φροντίδα της επιδερμίδας από αρχαιοτάτων χρόνων και πολλές κρέμες και καλλυντικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο το έχουν ως βάση τους.

Το αιθέριο έλαιο και το έγχυμα που περιέχει ανακουφίζει την ερεθισμένη επιδερμίδα, επουλώνει πιο γρήγορα τις πληγές και καθαρίζει το δέρμα σε βάθος. Χαμομήλι σίγουρα έχετε κι εσείς στο σπίτι σας, γιατί λοιπόν να μην το αξιοποιήσετε για να φτιάξετε μία σπιτική μάσκα που θα σας ανανεώσει και θα αναζωογονήσει την επιδερμίδα σας; Θα χρειαστείτε μόνο δύο λεπτά και ελάχιστο χρόνο.

chamomili fakelaki

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Irene Ivantsova

Σπιτική μάσκα με χαμομήλι και μέλι

Υλικά:

  • 3 φακελάκια χαμομηλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • βραστό νερό

Τι πρέπει να κάνετε:

Βάλτε σε ένα φλιτζάνι ένα φακελάκι χαμομήλι και 90 ml νερό. Αφήστε το στην άκρη.

Σε ένα μπολ, αδειάστε το χαμομήλι από δύο φακελάκια και προσθέστε μία κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στόχος είναι η μάσκα να έχει μία κρεμώδη υφή. Εάν νιώθετε ότι η μάσκα είναι πολύ πηκτή, προσθέστε λίγο από το χαμομήλι που έχετε αφήσει στην άκρη.

Απλώστε τη μάσκα σε όλη την περιοχή του προσώπου εκτός από τα μάτια και αφήστε τη να δράσει για 20 με 30 λεπτά. Στη συνέχει πλύντε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό.

Πηγή: oureverydaylife.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved