Εγκυμοσύνη: Τι θα κάνω με τα μαλλιά μου; Μπορώ να τα βάψω;

Ήρθε η στιγμή που περιμένατε πώς και πώς, να μείνετε δηλαδή έγκυος, όμως δυστυχώς δεν προλάβατε να βάψετε τα μαλλιά σας όπως κάθε μήνα και τώρα δεν ξέρετε αν επιτρέπεται λόγω της κατάστασής σας.

Εγκυμοσύνη: Τι θα κάνω με τα μαλλιά μου; Μπορώ να τα βάψω;

Μάθετε, λοιπόν αν είναι ασφαλές ή όχι να ζητήσετε από τον κομμωτή ή την κομμώτριά σας να σας βάψει τα μαλλιά.

• Μελέτες έχουν αποδείξει ότι δεν επηρεάζεται η ανάπτυξη του εμβρύου σας από τη βαφή μαλλιών. Όμως, υπάρχουν γιατροί που δεν επιτρέπου στις πελάτισσές τους να βάψουν τα μαλλιά τους, επειδή θεωρούν πως λόγω χημικών συστατικών της βαφής, είναι καλύτερο να μην μπουν σε τέτοιες διαδικασίες.

• Οι περισσότεροι γιατροί συμφωνούν πως είναι πιο σοφό να βάφουν οι έγκυες τα μαλλιά του κατά το τέλος του δεύτερου τριμήνου και με φυτική βαφή ώστε να μην τεθεί ούτε στο απειροελάχιστο σε κίνδυνο η ζωή και η ανάπτυξη του μωρού.

• Ένας άλλος πολύ έξυπνος τρόπος και για να έχετε το χρώμα που θέλετε στα μαλλιά σας και να μην επηρεαστεί ούτε στο ελάχιστο η υγεία του εμβρύου, είναι να κάνετε πολλές ανταύγειες οι οποίες βάφουν τις τρίχες και δεν έρχονται σε επαφή με το κεφάλι σας.

• Τέλος, αν προγραμματίζετε την εγκυμοσύνη σας, καλό θα είναι να βάψετε λίγο πριν τα μαλλιά σας με βαφή που είναι πολύ κοντά στο φυσικό σας χρώμα ώστε να μην έχετε τους επόμενους εννέα μήνες την ανάγκη να βάφετε τα μαλλιά σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved