Όταν το παιδί μας κάνει διακοπές με τον παππού και τη γιαγιά! Χρήσιμα tips!

Οι διακοπές μάλλον είναι περισσότερο σημαντικές για τα παιδιά μας, καθώς λόγω των οικονομικών δυσκολιών αλλά και επαγγελματικών υποχρεώσεων, για εμάς θεωρείται πολυτέλεια.

Όταν το παιδί μας κάνει διακοπές με τον παππού και τη γιαγιά! Χρήσιμα tips!

Τα παιδιά όμως, έχοντας περάσει μια κουραστική σχολική χρονιά, περιμένουν τις διακοπές με ανυπομονησία και λαχτάρα. Ιδανικές για αυτά είναι σίγουρα οι διακοπές με τον παππού και τη γιαγιά στο χωρίο ή στο νησί καθώς εκεί περνούν μια περίοδο ξεγνοιασιάς και καλοπέρασης χωρίς όρια. Για εμάς όμως;

Αυτό που θα πρέπει να μας αγχώσει περισσότερο από όλα δεν είναι η φροντίδα, καθώς εκείνοι γνωρίζουν πολλά περισσότερα από εμάς, αλλά το πόσο θα κακομάθει το παιδί και πόσο θα δυσκολευτούμε μετά να τα επαναφέρουμε στην καθημερινότητα.

Διαβάστε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν.
- Να τους ενημερώσουμε σχετικά με το καθημερινό τους πρόγραμμα. Ποιες είναι δηλαδή οι ώρες που τρώει το μεσημεριανό και το βραδινό του ενώ και οι ώρες που πηγαίνει για ύπνο.
- Να τους ενημερώσουμε για κάποιες αγαπημένες συνήθειες του παιδιού μας, όπως ο χρόνος του παιχνιδιού ή της βόλτας και σαφώς να μην «παραδοθούν» στις γλύκες και στις τσαχπινιές του παιδιού για πολλά πολλά χατίρια!
- Οπωσδήποτε θα πρέπει να μιλήσουμε στο παιδί μας για βασικούς κανόνες που θα πρέπει να τηρήσουν στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς.

Σίγουρα στις διακοπές δεν θα έπρεπε να λειτουργούμε βάσει προγράμματος αλλά όταν πρόκειται για τα παιδιά, προσπαθούμε να τηρήσουμε ένα υποτυπώδες πρόγραμμα έτσι ώστε κατά την επιστροφή τους να μην χρειαστεί να κάνουμε τα πάντα από την αρχή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved