Έρευνα: Οι γονείς που καπνίζουν, φροντίζουν λιγότερο τα παιδιά τους!

Οι κίνδυνοι του καπνίσματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της ή κοντά στο παιδί, είναι γνωστοί και δεν χρειάζεται να τους αναλύσουμε και πάλι.

Έρευνα: Οι γονείς που καπνίζουν, φροντίζουν λιγότερο τα παιδιά τους!

Άλλωστε, μία νέα έρευνα, φέρνει στο φως κάτι που δεν ήταν γνωστό μέχρι τώρα. Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, οι γονείς που καπνίζουν, δείχνουν λιγότερη τρυφερότητα στα παιδιά τους αλλά και τα φροντίζουν λιγότερο.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι άντρες και οι γυναίκες που είναι εθισμένοι στη νικοτίνη, αγοράζουν φθηνότερα ή λιγότερα δώρα στα παιδιά τους, τους ψωνίζουν λιγότερα ρούχα ή ακόμα και τα ταΐζουν λιγότερο από ό,τι άλλοι γονείς τα παιδιά τους.

Η έρευνα, η οποία ασχολήθηκε με τον τρόπο ζωής των καπνιστών, επίσης ανακάλυψε πως κάποιοι γονείς έφταναν ακόμα και να δανειστούν στον δρόμο, να χρεώσουν τις πιστωτικές τους κάρτες ή να ζητήσουν δανεικά από φίλους προκειμένου να εξασφαλίσουν τα τσιγάρα τους, δεν θα έκαναν όμως τα ίδια για το γάλα του παιδιού τους, αν τους έλειπε.

Μάλιστα ένα σοκαριστικό ποσοστό γονέων που καπνίζουν, της τάξεως του 20%, ήταν διατεθειμένο να μειώσει την ποιότητα ζωής του παιδιού του προκειμένου να μην σκεφτεί τη ζωή του χωρίς τσιγάρο.

Επίσης, ένα ποσοστό της τάξεως του 9% παραδέχτηκε ότι έχει «κλέψει» χρήματα από τον κουμπαρά του παιδιού του προκειμένου να πάρει τσιγάρα.

Θύματα βέβαια είναι τα παιδιά τους που δεν καταφέρνουν να έχουν την ποιότητα ζωής που θα μπορούσαν, λόγω του τσιγάρου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved