Από μωρό τρώει άτσαλα και συνεχίζει μεγαλώνοντας..‏.

Η μικρή Άντι όταν ξεκίνησε τις στερεές τροφές ξετρελάθηκε. Ήθελε κάθε γεύμα να το τρώει μόνη της και έτσι η μητέρα της την άφηνε να ευχαριστηθεί τη διαδικασία.

Από μωρό τρώει άτσαλα και συνεχίζει μεγαλώνοντας..‏.

Η μητέρα της μικρής Άντι διάβαζε όλα τα βιβλία για να μάθει πώς πρέπει να τρώει σωστά το μωρό της αλλά και πώς ακριβώς πρέπει η ίδια να το μάθει να τρώει.

Όλα τα βιβλία έγραφαν ότι πρέπει να αφήνει το μωρό μόνο του να τρώει, όπως ακριβώς ήθελε και η Άντι αν και πλέον η μητέρα της σκέφτεται πως μάλλον έκανε λάθος να την αφήσει από μικρή να τρώει χωρίς βοήθεια.

Η Άντι τρώει άτσαλα, όπως λέει η μαμά της και γίνεται χάλια. Γι' αυτό και πιστεύει ότι ίσως έπρεπε να την μάθει η ίδια πώς να τρώει. Η Άντι είναι πλέον 8 ετών και συνεχίζει να τρώει άτσαλα, τόσο που από το σχολείο την ρώτησαν αν έχει κάποιο πρόβλημα μιας και το μεγαλύτερο μέρος του φαγητού της πάντα καταλήγει σε όλο της το πρόσωπο και λιγότερο στο στομάχι της.

Με την γέννηση της δεύτερης κόρης της, η κατά τα άλλα ευτυχής μαμά αποφάσισε να μην ακολουθήσει πλέον τα βιβλία και να δράσει διαφορετικά. Τάισε λοιπόν η ίδια τη μικρή φαγητό ώστε να καταλάβει πώς ακριβώς τρώμε.

Έτσι, η Βίβιαν έμαθε από μικρή πώς να τρώει σωστά. Δεν γίνεται χάλια, ούτε γεμίζει φαγητά παντού. Η μόνη κακιά συνήθεια που έχει είναι να πετάει το πιρούνι της στους άλλους ενώ η Άντι δεν θα το κάνει ποτέ αυτό μιας και δεν χρησιμοποιεί καν πιρούνι.

Τελικά, όπως ισχυρίζεται η μητέρα των κοριτσιών, δεν έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του παιδιού αλλά με το πώς μαθαίνουν οι γονείς τα παιδιά να τρώνε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved