Μαριέττα Χρουσαλά: «Όταν πρωτοαντίκρισα την κόρη μου, έκλαψα από συγκίνηση!», αποκλειστικά στο Mothersblog

«Από τότε που ήρθε στον κόσμο η κόρη μας πήρε νόημα η ζωή μας και γέμισε πολύ ωραία μυρωδιά το σπίτι, ωραίες φωνούλες και πολλή αγάπη! θέλω να ρουφήξω την κάθε στιγμή της!», τρυφερά λόγια μιας νέας μαμάς η οποία δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή της χωρίς τη μικρή της. Είναι η Μαριέττα Χρουσαλά η οποία ζει το μεγαλύτερο όνειρο της ζωής της, να αποκτήσει παιδί! Πώς είναι όμως η καθημερινότητά της με τη μικρή Μάργκω και τον σύζυγό της Λέοντα Πατίτσα; Πώς αντιμετώπισε τις πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι και πώς βίωσε τον θηλασμό ως διαδικασία; Πέρασε επιλόχεια κατάθλιψη ή όλα κύλησαν ομαλά για εκείνη; Η ίδια απαντά χωρίς περιστροφές αποκλειστικά στο mothersblog.gr

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012. Στις 16.30 το μεσημέρι ήρθε στον κόσμο η κόρη σας. Τι έχετε να θυμάστε από αυτή τη μέρα και τι σημαίνει για εσάς;

Σημαίνει τα πάντα για μένα και για την οικογένειά μας. Θα σηματοδοτεί πάντα μία από τις πιο ωραίες της ζωής μου. Πήρε νόημα η ζωή μας και γέμισε πολύ ωραία μυρωδιά το σπίτι, ωραίες φωνούλες και πολλή αγάπη. Δεν μπορούμε να φανταστούμε το σπίτι πλέον χωρίς εκείνη.

Πώς θα περιγράφατε με λίγες λέξεις τη στιγμή που βλέπατε για πρώτη φορά τη μικρή σας;

Νομίζω ότι καμία μαμά δεν μπορεί να την περιγράψει με λόγια. Θυμάμαι ότι έκλαιγα από συγκίνηση και δεν πίστευα ότι είναι δικό μου αυτό το μωράκι. Το πιο όμορφο συναίσθημα του κόσμου.

Ως νέα μαμά αντιμετωπίσατε προβλήματα τον πρώτο καιρό με την φροντίδα της κόρης σας; Τι σας δυσκόλεψε περισσότερο εκείνες τις πρώτες μέρες;

Βεβαίως και αντιμετώπισα δυσκολίες όπως όλες οι μαμάδες. Τα παιδιά δεν έρχονται με εγχειρίδιο σωστής χρήσης και ξαφνικά στο σπίτι όλα αυτά που έμαθες στο μαιευτήριο σου φαίνονται βουνό όταν πρέπει να τα κάνεις εσύ μόνη σου!

Ο θηλασμός ήταν εύκολη υπόθεση για εσάς; Πόσο καιρό θηλάσατε τη μικρή;

Στο θηλασμό δυσκολεύτηκα αρκετά. Την θήλασα μόνο δύο μήνες. Μακάρι να μπορούσα και περισσότερο! Μπορεί και για μένα προσωπικά η δυσκολία του θηλασμού να ξεπερνάει τη δυσκολία της γέννας. Είναι κάτι ωραίο και τρυφερό, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι έχω και τις καλύτερες αναμνήσεις λόγω της δυσκολίας και της ταλαιπωρίας της δικής μου αλλά και της μικρής.

Η εικόνα σας μετά τη γέννηση της μικρής στις δημόσιες εμφανίσεις σας απέχει πολύ από εκείνη της γυναίκας που διανύει περίοδο επιλόχειας κατάθλιψης η οποία συναντάται όλο και πιο συχνά πλέον. Εσείς νιώσατε μεταπτώσεις στην ψυχολογία σας τον πρώτο καιρό μετά τη γέννα;

Υπήρχαν ψυχολογικές μεταπτώσεις και φυσικά τίποτα δεν είναι το ίδιο όπως ήταν πριν τον ερχομό του παιδιού. Έχουν αλλάξει πολλά και στην ψυχολογία της γυναίκας αλλά και στο σώμα της και στο σπίτι και στην οικογένεια και όλα αυτά είναι αλληλένδετα. Και για μένα κάποιες στιγμές δεν ήταν ευχάριστες! Δεν ξέρω αν ήταν στα πλαίσια της επιλόχειας κατάθλιψης αλλά ένα πρωτόγνωρο χαρακτηριστικό για μένα, για την Μαριέττα, το είχαν! Κάποιες στιγμές δεν με αναγνώριζα στον τρόπο που μπορεί να αντιδρούσα για κάτι.

Ποια στιγμή από τις πρώτες σας μέρες με τη μικρή σας θα σας μείνει αξέχαστη;

Νομίζω τα πρώτα βράδια που κοιμόταν μαζί μας στο δωμάτιό μας και κάθε λίγο άνοιγα τα ματάκια μου και έβλεπα την κοιλίτσα να φουσκώνει και να ξεφουσκώνει. Παρακολουθούσα την αναπνοή της το βράδυ όπως και κάθε μαμά φαντάζομαι!

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή που χρειάστηκε να αντιμετωπίσετε σε σχέση με το παιδί;

Η πρώτη της "γουλίτσα", που είναι και κάτι φυσιολογικό. Μέχρι όμως να το καταλάβω και να καθησυχαστώ δεν μπόρεσα να κοιμηθώ όλο το βράδυ. Την παρακολουθούσα μην τυχόν και γίνει κάτι. Τώρα το θυμάμαι και γελάω!

Ο μπαμπάς Λέων Πατίτσας πώς είναι με τη μικρή; Είναι ερωτευμένος με την κόρη του;

Πολύ! Είναι πολύ στοργικός και τρελαίνεται να παίζει μαζί της. Οι δυο τους έχουν τα δικά τους παιχνίδια και φυσικά αρχίζει σιγά σιγά να δημιουργείται και μία μικρή αδυναμία στην ατμόσφαιρα! (γέλια)

Σας βοηθάει στην καθημερινή φροντίδα της μικρής;

Δεν έχει και πολύ χρόνο, άλλωστε γι' αυτό είναι οι μαμάδες. Λείπει στο γραφείο για να φροντίσει άλλες δουλειές αλλά γενικά όταν είναι στο σπίτι είναι πολύ πρόθυμος και συνεργάσιμος . Του λείπει και πολύ επομένως τις ώρες που είναι στο σπίτι θέλει να τις περνάει μαζί της.

Πιστεύετε ότι η μικρή έχει αδυναμία στον μπαμπά της;

Ακόμα είναι λίγο νωρίς αλλά έχει τον δικό της κώδικα επικοινωνίας με τον καθένα μας. Ξέρει τι παιχνίδια θα κάνουμε μαζί και τι με τον μπαμπά. Αλλά γενικά νομίζω ότι τα κοριτσάκια πάνε κοντά στον μπαμπά τους.

Ποια είναι η πιο όμορφη στιγμή στην καθημερινότητά σας ως οικογένεια;

Το πρωινό μας. Όλοι μαζί στο οικογενειακό τραπέζι και ο καθένας το φαγητό του.

Φροντίζετε μόνη σας τη Μάργκω ή έχετε εμπιστευτεί τα χέρια μιας πεπειραμένης νταντάς;

Και βοήθεια να υπάρχει στο σπίτι, η μαμά είναι πάντα μαμά. Τίποτα δεν μπορεί να την αντικαταστήσει, γι' αυτό όση βοήθεια και να υπάρχει, μου αρέσει γενικά να την περιποιούμαι εγώ την μικρή και να ασχολούμαι μαζί της. Περνάω ωραία και το απολαμβάνω. Θέλω να ρουφήξω την κάθε της στιγμή!

Σκέφτεστε να αποκτήσετε άμεσα ένα ακόμα παιδάκι;

Τίποτα δεν είναι στο πρόγραμμα αλλά και τίποτα δεν αποκλείεται!

Τι όνειρα κάνετε για τη μικρή Μάργκω;

Πολλά και κάθε βράδυ και ένα διαφορετικό. Μπορώ να κοιμηθώ μόνο σκεπτόμενη ένα της χαμόγελο και να ονειρεύομαι το μέλλον που θα μεγαλώσει που θα κάνει κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό και πώς θα την κερδίζει κάθε μέρα και πιο πολύ η ζωή.

Πρόσφατα βαφτίσατε τη μικρούλα σας και πήρε το όνομα της γιαγιάς. Τι γεύση σας έχει αφήσει η συγκεκριμένη μέρα;

Ήταν μια πολύ συγκινητική ημέρα και όλοι μας την ευχαριστηθήκαμε! Την περιμέναμε με μεγάλη αγωνία γιατί όπως μας είχαν περιγράψει άλλοι φίλοι μας που το είχαν ζήσει, νιώθεις ένα ιδιαίτερο, μοναδικό συναίσθημα μέσα στην εκκλησία! Έτσι ακριβώς ήταν, γιʼ αυτό και πάντα θα την θυμόμαστε.

Εγινε κάποιο ευτράπελο εκείνη την ημέρα, όπως συμβαίνει συνήθως σε γάμους και βαφτίσεις;

Συνέβη όντως κάτι αστείο όταν η μικρή μας, κατούρησε λίγο πριν μπει στην κολυμπήθρα! Στο τσακ την έκανα λίγο στο πλάι όπως την κρατούσα για να μην τους κάνει χάλια όλους, γονείς και νονές!

Η μικρή έχει τρεις νονές. Τη γιαγιά της Μαριγώ Λεμού, τη Σήλια Κριθαριώτη και τη Μαρία Μενούνος. Τι ξεχωριστό πιστεύετε ότι θα δίνει η κάθε μία τους ως πνευματική μητέρα στην κόρη σας;

Λένε πως θα πάρει χάρες το παιδί από την νονά! Και εμείς ελπίζουμε να πάρει ξεχωριστές χάρες από την κάθε μια! Από την Μαρία Μενούνος την τσαχπινιά, την επιμονή της για επιτυχία. Από την Σήλια Κριθαριώτη τον συναισθηματικό της κόσμο και την ικανότητά της για μια πολύ όμορφη και δεμένη οικογένεια! Από τη γιαγιά της τον δυναμισμό του χαρακτήρα της και την γενναιοδωρία της!

Η φιλία σας με τη Μαρία Μενούνος κρατάει αρκετό καιρό. Αυτός ήταν ο λόγος που σας έκανε να αποφασίσετε μαζί με τον σύζυγό σας να γίνετε κουμπάροι μαζί της;

Έχουμε δεθεί πολύ με την Μαρία! Είμαστε σαν οικογένεια! Ακόμα και με τους γονείς της που είναι εξαιρετικοί άνθρωποι και έχουν δώσει πολύ καλές αρχές στην Μαρία! Ταιριάζουμε πολύ σαν χαρακτήρες και προσωπικότητες και ήδη πριν την γέννηση της μικρής η ίδια είχε δείξει τεράστια αγάπη! Χαρήκαμε που μια τέτοια αφορμή μας έφερε πιο κοντά!

Μία ευχή που θέλετε να τη συντροφεύει για πάντα στη ζωή της;

Να έχει πάντα την υγεία της και φυσικά αυτό το όμορφο παιδικό χαμογελάκι να την συντροφεύει πάντα και για μια ζωή.

Μαριέττα Χρουσαλά: «Όταν πρωτοαντίκρισα την κόρη μου, έκλαψα από συγκίνηση!», αποκλειστικά στο Mothersblog
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved