5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας πριν τιμωρήσετε τα παιδιά σας!

Οι περισσότεροι γονείς ανησυχούν πως όταν αναλαμβάνουν αναγκαστικά τον ρόλο του κακού στο σπίτι, επειδή το παιδί έχει ξεφύγει από τα επιτρεπόμενα όρια, δεν καταφέρνουν να το κάνουν σωστά.

5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας πριν τιμωρήσετε τα παιδιά σας!

Θα μάθει το παιδί από την τιμωρία του ώστε να μην το ξανακάνει; Θα πρέπει να το μαλώσετε απλά ή να το βάλετε τιμωρία, αφαιρώντας του για ένα διάστημα όποιο δικαίωμα του έχετε δώσει; Το mothersblog.gr έχει να σας προτείνει έναν πιο ασφαλή τρόπο ώστε να είστε σίγουροι ότι ως γονείς, είχατε δίκαιο που μαλώσατε το παιδί και ότι εκείνο θα παραδειγματιστεί με την επιβολή της τιμωρίας που του έχετε βάλει ώστε να μην το ξανακάνει. Θα πρέπει να κάνετε τις παρακάτω πολύ σημαντικές ερωτήσεις σε εσάς τους ίδιους, να τις επεξεργαστείτε κατάλληλα, να δώσετε τις απαντήσεις και βάσει αυτών θα καταφέρετε να κάνετε όλη τη διαδικασία σωστά. Δείτε ποιες είναι αυτές οι ερωτήσεις.

1. Έχω θέσει τους σωστούς όρους μέσα στο σπίτι και την οικογένειά μου που να είναι και δίκαιοι και λογικοί;

Αν δεν έχετε πει ποτέ στο παιδί να μην πιάνει τα κρύσταλλα από την κρυσταλιέρα, πώς θα ξέρει ότι έκανε κάτι λάθος όταν τα σπάσει όλα, αφού δεν του το είπατε ποτέ. Πρέπει πρώτα να προειδοποιείτε λοιπόν και ύστερα να φτάνετε στην τιμωρία.

2. Μήπως συνεχώς τιμωρώ τα παιδιά μου ακόμα και για τον παραμικρό λόγο;

Αν για οτιδήποτε κάνει το παιδί είστε «όχι» και «μη», το παιδί θα πάψει πλέον να ασχολείται με τις απειλές και τις προειδοποιήσεις. Κάντε το μόνο για σοβαρά παραπτώματα του παιδιού και όχι για απλά πράγματα.

3. Είναι σωστή η τιμωρία που του έβαλα;

Εδώ θα πρέπει να κάνετε δοκιμές και να καταλήξετε σε εκείνη την τιμωρία που λογικεύει το παιδί σας. Μόνο το παιδί θα σας δείξει ποια μέθοδος είναι η σωστή για να παραδειγματιστεί.

4. Μήπως έχω επιθετική συμπεριφορά απέναντι στο παιδί;

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι γονείς, είναι ότι τιμωρούν τα παιδιά τους ή τα μαλώνουν ενώ είναι θυμωμένοι. Πρέπει να είναι ήρεμοι, ψύχραιμοι και πάνω απ' όλα να αποφασίζουν με λογική.

5. Τι μπορούν να μάθουν τα παιδιά μου από μία τέτοια εμπειρία;

Όταν τα παιδιά συμπεριφέρονται λάθος, οι γονείς έχουν την ευκαιρία να τους δώσουν σημαντικά μαθήματα ζωής σχετικά με το σωστό και το λάθος αλλά και την αρετή της συγχώρεσης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved