Δεν εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα γονείς που μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους!

Δεν θα αποτελέσουν εξαίρεση οι γονείς που μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους, άντρες ή γυναίκες από την απόλυση!

Δεν εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα γονείς που μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους!

Οι εξαιρέσεις στο πολυνομοσχέδιο καλύπτουν σε ελάχιστο ποσοστό τις μονογονεϊκές οικογένειες. Αν και η νομοθετική πρόβλεψη αφορά χήρες και ανύπαντρες μητέρες, δεν εξαιρούνται από το καθεστώς διαθεσιμότητας οι διαζευγμένες μητέρες, που έχουν τη γονική επιμέλεια, αλλά από κοινού με το σύζυγο έχουν τη γονική μέριμνα, ακόμα κι αν ο σύζυγος δεν τους δίνει διατροφή!

Όπως αναφέρει tovima, στην παράγραφο 2 του άρθρου 90 (διαθεσιμότητα) αναφέρεται ότι εξαιρούνται και δεν τίθεται σε διαθεσιμότητα «υπάλληλος ο οποίος, δυνάμει νόμου ή δικαστικής αποφάσεως ασκεί κατ' αποκλειστικότητα τη γονική μέριμνα τέκνου, που συνοικεί με αυτόν και ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον ΚΦΕ, όπως ισχύει».

H εξαίρεση για προστάτες μονογονεϊκής οικογένειας με ανήλικα παιδιά αφορά:

- μόνο χήρους και χήρες

- γονέα που του έχει ανατεθεί, με δικαστική απόφαση, η γονική μέριμνα λόγω βαρύτατων παραπτωμάτων του άλλου γονέα

- ανύπαντρες μητέρες των οποίων τα παιδιά δεν έχουν αναγνωρισθεί από τον άλλο γονέα

«Οι προβλεπόμενες μέσω των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου εξαιρέσεις υπαλλήλων από την κατάσταση διαθεσιμότητας είναι στην πραγματικότητα ιδιαίτερα περιορισμένες, καθώς αποσκοπούν ουσιαστικά σε δραστική μείωση του προσωπικού που μπορεί να κάνει χρήση αυτών» επισημαίνει στο «Βήμα» η νομική σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ, εργατολόγος κυρία Μαρία Τσίπρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved