Έρευνα: Παιδιά που μεγαλώνουν με τη γιαγιά τείνουν προς την παχυσαρκία!

Ερευνητές βρήκαν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με τον παππού και τη γιαγιά έχουν κατά 22% περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρα σε σχέση με εκείνα που μεγαλώνουν με τους γονείς τους.

Έρευνα: Παιδιά που μεγαλώνουν με τη γιαγιά τείνουν προς την παχυσαρκία!

Οι ειδικοί λένε πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες έχουν πάντα την τάση να ταΐζουν παραπάνω από όσο θα έπρεπε τα παιδιά. Κάτι το κατοχικό σύνδρομο, κάτι τα χρόνια φτώχειας και δυστυχίας που έχουν περάσει, οι παππούδες και οι γιαγιάδες προσφέρουν στα παιδιά τροφές με πολύ υψηλά λιπαρά και πολλά γεύματα.

Έτσι, το παιδί αποκτά λάθος διατροφικές συνήθειες που τις ακολουθεί, ακόμα και κρυφά από τους γονείς του στο σπίτι με αποτέλεσμα τελικά να γίνεται υπέρβαρο ή ακόμα και παχύσαρκο. Επίσης, κάτι άλλο που συμβαίνει με τους παππούδες και τις γιαγιάδες είναι το γεγονός ότι το παιδί δεν έχει τις δραστηριότητες που θα είχε με τους γονείς του, με αποτέλεσμα να μαθαίνει σε έναν καθιστικό και με καθόλου ενέργεια τρόπο ζωής που του κάνει κακό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα δημοσιεύτηκε στην επιστημονική εφημερίδα Evolutionary Psychology και βασίστηκε στη σύγκριση του βάρους παιδιών που ζουν με τους παππούδες και τις γιαγιάδες και εκείνων που ζουν με τη μητέρα, τον πατέρα και τα αδέλφια τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved