Γιατί τα παιδιά στην Φινλανδία κοιμούνται σε χαρτόκουτα

Το πρώτο δώρο για το νεογέννητο μωρό, που προσφέρει η κυβέρνηση της Φινλανδίας σε κάθε οικογένεια, κάνει τον γύρω του κόσμου! Τι είναι;

Γιατί τα παιδιά στην Φινλανδία κοιμούνται σε χαρτόκουτα


Εδώ και περίπου 75 χρόνια, στην Φινλανδία υπάρχει η παράδοση του χαρτόκουτου! Στην πραγματικότητα είναι ένα κουτί το οποίο περιέχει όλα τα απαραίτητα που πρέπει να έχει μια μαμά για το νεογέννητο μωρό της. Η παράδοση ξεκίνησε περίπου το 1930 και ξεκίνησαν να δίνουν τα κουτιά ώστε όλα τα μωρά ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση της οικογένειας τους.
Το κουτί αυτό περιέχει ζιπουνάκια σε ουδέτερα χρώματα, υπνόσακο, μια ολόσωμη φόρμα εξόδου, διάφορα προϊόντα περιποίησης, πάνες, σεντόνια και ένα μικρό στρώμα. Το στρώμα το έχουν στον πάτο της κούτας και έτσι το κουτί γίνεται και κρεβατάκι για τους πρώτους μήνες της ζωής του νεογέννητου. Από ότι λένε τα περισσότερα παιδιά κοιμούνται εκεί τους πρώτους μήνες καθώς το θεωρούν και αρκετά ασφαλές για το μωρό.

Η κυβέρνηση δίνει την εναλλακτική των χρημάτων σε περίπτωση που δεν θέλουν το κουτί. Το ποσό είναι περίπου στα 140 ευρώ. Οι περισσότεροι όμως επιλέγουν το κουτί καθώς η αξία του είναι πολύ μεγαλύτερη και έχει όλα τα απαραίτητα για το μωρό. Τα χρήματα τα διαλέγουν συνήθως αυτοί που έχουν κάνει και άλλα παιδιά καθώς φυλάνε τα ρουχαλάκια και τον εξοπλισμό από το πρώτο παιδί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved