Δημοσίευμα της Daily Mail: «Τα παιδιά θύματα της κρίσης στην Ελλάδα»

«Παιδιά ξεχασμένα θύματα της κρίσης», αναφέρει με φαρδιά και έντονα γράμματα δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail.

Δημοσίευμα της Daily Mail: «Τα παιδιά θύματα της κρίσης στην Ελλάδα»

Έτσι, χαρακτηρίζει τα παιδιά που έχουν «ξεχαστεί» σε ορφανοτροφεία και χώρους φιλοξενίας, Βρετανός δημοσιογράφος. Πρόκειται για παιδιά, τα οποία λόγω της οικονομική κρίσης, υποχρεούνται να μείνουν εκεί καθώς οι γονείς αδυνατούν να τα μεγαλώσουν!

Στο Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και Αγωγής στην Εκάλη ο Βρετανός δημοσιογράφος συναντά τρία αδέρφια επτά, οκτώ και εννέα ετών τα οποία επισκέπτονται οι γονείς τους κάθε Σαββατοκύριακο. Οι γονείς έχουν χάσει τη δουλειά τους και ζουν με επίδομα 400 ευρώ το μήνα συν περιστασιακή μαύρη εργασία, με τα έσοδα να φτάνουν όμως για να ζουν μόνο τα άλλα δύο μικρότερα στην ηλικία παιδιά τους.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το 10% των παιδιών στην Ελλάδα, φέρονται να είναι στα πρόθυρα της πείνας, ενώ δάσκαλοι έχουν αναφέρει πως δεν πραγματοποιούν το μάθημα της φυσικής αγωγής καθώς μαθητές τους είναι υποσιτιζόμενοι μέχρι του βαθμού να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό.


Το δημοσίευμα, όπως αναφέρει το skai, σημειώνει πως στην Ελλάδα η ιδέα της οικογένειας είναι κεντρική στον καθημερινό βίο, ωστόσο οι νεαροί σε ηλικία επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης, με τη Daily Mail να σχολιάζει πως η χώρα «σταυρώνεται από την προσήλωση στο ευρώ». Ο πρώην διευθυντής του Ζαννείου επισημαίνει ότι δεν είναι στην ελληνική κουλτούρα ο χωρισμός των οικογενειών και ότι η κατάσταση είναι πολύ τραυματική για αυτές.

Το Χαμόγελο του Παιδιού, γράφει η εφημερίδα, ανέφερε ότι πέρυσι παρείχε βοήθεια σε 10.927 παιδιά - φαγητό, ρούχα, παπούτσια, σχολικά βιβλία και ψυχολογική υποστήριξη. Το προηγούμενο έτος ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 4.465. Το Παιδικό Χωριό SOS πριν από πέντε χρόνια βοηθούσε 47 οικογένειες, ενώ σήμερα ο αριθμός έχει φτάσει τις 900, με νέα κέντρα να ανοίγουν ανά τη χώρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved