Τέσσερα εκατομμύρια παιδιά απειλούνται στην Συρία από τον καύσωνα και τον εμφύλιο!

Ο καλοκαιρινός καύσωνας στη Συρία, με θερμοκρασίες που αναμένεται να φτάσουν μέχρι και τους 50 βαθμούς Κελσίου, έρχεται να αυξήσει την επικινδυνότητα, σε εκατομμύρια παιδιά.

Τέσσερα εκατομμύρια παιδιά απειλούνται στην Συρία από τον καύσωνα και τον εμφύλιο!


Όπως προειδοποίησαν ΟΗΕ και UNISEF ο καύσωνας σε συνδυασμό με τις ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής, δημιουργούν κινδύνους για την υγεία περίπου 4 εκατομμυρίων παιδιών που έχουν πληγεί από την σύγκρουση στην χώρα.


«Οι θερμοκρασίες το φετινό καλοκαίρι στην Συρία αναμένεται να φτάσουν μεταξύ των 40 και των 50 βαθμών Κελσίου», εξήγησε η εκπρόσωπος της Unicef Μαριξί Μερκάδο. «Το πόσιμο νερό σπανίζει ευρέως από τότε που άρχισε η σύγκρουση», σημείωσε η ίδια.
Στον Λίβανο επίσης, όπως αναφέρει ifemerida, οι οικογένειες των προσφύγων συνωστίζονται σε μικρά διαμερίσματα στερούνται πόσιμου νερού σε πολύ μεγάλο βαθμό και δεν έχουν κατάλληλες συνθήκες υγιεινής.


«Χωρίς πόσιμο νερό και επαρκή απολύμανση είναι βέβαιο ότι θα αυξηθούν οι πιθανότητες τα παιδιά στην Συρία και αυτά που ζουν ως πρόσφυγες στην περιοχή να προσβληθούν από διάρροια κι άλλες ασθένειες», σημείωσε η περιφερειακή διευθύντρια της UNICEF για την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική Μαρία Καλίβις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved