Πώς η μουσική κάνει καλό στην ακοή των παιδιών;

Τα παιδιά που κάνουν μαθήματα μουσικής ακόμα και για μικρό διάστημα 1 χρόνου ακούν καλύτερα ως ενήλικες!

Πώς η μουσική κάνει καλό στην ακοή των παιδιών;


Μια πρόσφατη έρευνα που έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό 'Journal of Neuroscience', ανακάλυψε ότι παιδιά που έπαιζαν ένα όργανο, ακόμα και για μικρό διάστημα (1 έως 5 χρόνια), είχαν ενισχυμένες εγκεφαλικές αποκρίσεις σε σύνθετους ήχους.


Σε σύγκριση με όσα δεν είχαν ποτέ μελετήσει μουσική ήταν καλύτερα στην αναγνώριση διαφορετικών συχνοτήτων. Αυτό βελτίωσε την ικανότητα ακοής, που μπορεί να βοηθήσει τους ακροατές να παρακολουθήσουν συζητήσεις σε θορυβώδες περιβάλλον.

Η ερευνήτρια Nina Kraus, δήλωσε ότι με βάση αυτά που γνωρίζουμε σχετικά με τον τρόπο που η μουσική βοηθά το σχηματισμό του εγκεφάλου, η έρευνα υπέδειξε ότι τα βραχυπρόθεσμα μουσικά μαθήματα μπορεί ενδεχομένως να ενισχύουν την ακοή και τη μάθηση μακροπρόθεσμα.


Θεωρεί ότι μερικά χρόνια μαθημάτων μουσικής προσφέρουν επίσης πλεονέκτημα σχετικά με το πώς κάποιος αντιλαμβάνεται ήχους σε καθημερινές συνθήκες επικοινωνίας, όπως σε θορυβώδη εστιατόρια. Ο τρόπος που ακούμε ήχους σήμερα υπαγορεύεται από τις εμπειρίες με ήχους που είχαμε μέχρι σήμερα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved