Πέντε πράγματα που ένας γονιός πρέπει να κάνει καθημερινά για την οικογένειά του (pics)

Τι δεν πρέπει να ξεχνά.

Πέντε πράγματα που ένας γονιός πρέπει να κάνει καθημερινά για την οικογένειά του (pics)

Συχνά θεωρούμε δεδομένη τη σημασία της οικογένειας. Όμως, σύμφωνα με μια ρήση «στην οικογενειακή ζωή οι ημέρες είναι μεγάλες, αλλά τα χρόνια είναι σύντομα».

Μεγάλη αλήθεια…

Οι μέρες μας είναι γεμάτες με τόσες δραστηριότητες και πράγματα που απλά προσπαθούμε να τα προλάβουμε όλα. Ωστόσο, συχνά χάνουμε συχνά μερικά από τα πιο απλά αλλά σημαντικά πράγματα που αυτά θα έπρεπε να κυριαρχούν στην καθημερινή μας οικογενειακή ζωή.

Ποια είναι αυτά;

Να μην ξεχνάμε να λέμε «σ’αγαπώ»

Εκτός από το χρόνο που περνάμε μαζί τους, ένας από τους καλύτερους τρόπους να δείξουμε στα παιδιά μας ότι τ’ αγαπάμε είναι να το λέμε απλά και ξεκάθαρα. Θέλουν να το ακούνε, ακόμα και αν μας δείχνουν το αντίθετο.Η αγάπη είναι ένας από τους θεμελιώδεις ακρογωνιαίους λίθους κάθε οικογένειας και η δύναμη αυτού του θεμελίου ενισχύεται τόσο περισσότερο το λέμε.

goniow 4

Να τα αγκαλιάζουμε

Τα παιδιά χρειάζονται τις αγκαλιές μας ακόμα και όταν δυσανασχετούν. Να τα αγκαλιάζετε λοιπόν όσο πιο συχνά μπορείτε και για διαφορετικούς λόγους. Η αγκαλιά σημαίνει ασφάλεια…

GONEIS

Να τα επαινούμε

Συχνά ξεχνάμε να λέμε «μπράβο» , « συγχαρητήρια», «καλά τα κατάφερες» στο παιδί, θεωρώντας ότι είναι περιττό ή ότι δεν το έχει ανάγκη. Κι όμως, είναι τόσο σημαντικό να ακούει από τους γονείς του έναν έπαινο για κάτι που έκανε, για την προσπάθεια που κατέβαλε. Μην ξεχνάτε λοιπόν να λέτε ένα « μπράβο» στο παιδί σας για κάτι που το ίδιο θεωρεί σημαντικό.

Δείτε τι άλλο πρέπει να κάνετε και να λέτε καθημερινά στα παιδιά σας στη gallery που ακολουθεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved